Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olarak anksiyete kriziyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

anonymous

Aktif Üye
Konular
381
Reaksiyonlar
575
Merhaba ben bipolarım. Son zamanlarda inanılmaz bir kaygı içindeyim. Anksiyete tuttuğunda neredeyse hiçbir şey yapamıyorum. Normalde donuk birisiyim daha da donuklaşıyorum. Benim durumumda olanlar nasıl başa çıkıyorsunuz?

sabır, odanın içinde turlamak. akla bazen güzel bazende kötü şeyler gelmesini sağlamak. ömür okadar kısa ki. sonsuzluğun yanında sadece bir ömür hiçbişey bunu bilmek.
başklarının yanında olup halime üzülüyorum ama fazla takmıyorum. öğreniyoruz nasıl davranmamız gerektiğini.

Bipolar bozukluk hastasıyım. Manik atağa yol açtığı için antidepresan kullanamıyorum. Sorum ise ilaç kullanmadan sosyal anksiyeteyi nasıl yenerim?

Öncelikle insanların seni umursamadığını kabul etmelisin. Çoğu insan kendi derdinde çünkü. Senin arkandan konuşan insanlar muhakkak vardır. Ama onların ne dediği de genelde seni ilgilendirmez. Çünkü ağzınla kuş tutsan millete yaranamazsın. Onlar hep kendilerini ilgilendirmeyen konulara burnunu sokarlar. Bu yüzden arkandan konuşanların söylediklerinin bir değeri olmadığını kabul et.

Olabildiğince insan içine gir, sosyalleş. Yaşınızı bilmiyorum, bu yüzden genel konuşacağım. Okulda ya da iş yerinde, belediyelerin ya da belli kurumların yaptığı etkinliklere falan gidebilirsiniz. Orada tanışıp kaynaşabileceğiniz her tür insan bulunur. İlk zamanlarda gerçekten sizi zorlayacak, çekineceksiniz. Belki de "Peki ya yanlış bir şey söylersem ya da yaparsam, arkamdan konuşurlarsa?" diye düşüneceksiniz. Ama onların da sizin gibi etten kemikten bir insan olduğunu hatırlamak ve yukarıda yazdıklarım sizi biraz olsun rahatlatacaktır. Korkunuz ve kaygınız arttıkça daha da üstüne gidin, çünkü bu doğru yolda olduğunuz gösterir. Üstüne gittikçe zamanla azaldığını fark edersiniz.

Antidepresanın sosyal fobiye faydası var mı bilmiyorum ama bunun kendini zorlamaktan başka çaresi yok

Aslında ABD de olan destek grupları bizde niye yok? İnsanların toplanıp hem tanışması hem birbirini tanıması hem çözüm yollarının paylaşılması açısından harika olurdu ama biz de yok ne yazık ki....Bence dernekler yada belediyeler bu konuyu organize etmeli

BDT yani Bilişsel Davranışçı Terapi tavsiye ederim, faydası olacaktır. Zaten böyle şeyler ilaçla tedavi edilmez, terapi şart.

Sebepsiz yere birkaç gündür anksiyete yaşıyorum. Elimde anksiyete için ilaçta yok. Beni bitiriyor. Siz anksiyete ile nasıl başa çıkıyorsunuz?

@anonymous, psikotik ilaçlar sanırım beni kumar borsa bağımlısı yaptı. halim berbat düşüncelerim çok kötü major depresyonun alası var

@Carl Jung, korkmanızı gerektirecek bence bir durum yok o ilacı arada uyuyamadığımda kullanıyorum 25 mg kullanmamı önerdi doktorum uyuyamadığımda. siz tabi nasıl talimat verildiyse öyle kullanın.

Eski halimi karakterimi bıraktım.Son bir yılda 40 kere hastahaneye yatacak olay yaşamışımdır fakat tepki vermediğimden evimde oturuyorum...Doktora anksiyete olarak suratıma vuruyorlar diyorum.Hezeyan yaşıyorsun diyor aileden tut diğer mercilerde aynı fikirde.Zaten bu hastalığın karşılığı sosyal hayatın kişiye ağır gelmesi sanırım.Biri seni öldürmeye çalışıyorsa zaten anksyete sahibi oluyorsun.Halisinasyon nedeniyle bir anksiyete varsa kişinin korkucak bir şeyi yok.Şeytan sokaktakilerden daha zararsız.

kullandığım ilaçlar rexapin pro, keday xr ve paligis. hepsi antipsikotik bukadar çok dopamin beni kumara ve depresyona itiyor. bir çıkış yolu bulamıyorum sigara bırakma ilacı kullandım 1 ay ama kumar iştahı bitmedi. ben borsaya yatırım diye başladım ama yüksek hırs ile kredili işlemler çok yapıyorum misli oyunlar oynuyorum. şimdi marketten gelirken ekmeği taşıyamıyorum dizime çarpıyor günah işliyorum diye çok zor taşıdım aklıma kötü şeyler grliyor. askerde bipolar denildi ama sivilde kaygı depresyon denildi. bipolar olsam bile bu bataklıktan çıkış yolu yok sanırım

Rexapin 30mg, depakin 1000mg, solian 600mg, cedrina 600mg, trevicta 525mg kullanıyorum. Bu ilaçlar şizoaffektif için.
Ve şu an tam fayda görüyorum.
Şimdi ise geçmeyen bir kaygı içindeyim. Doktorum beni manik atağa sürüklediği için antidepresan kullandırmıyor. Pazartesi günü doktora gidip anlatacağım. Umarım destek için bir ilaç önerisinde bulunur.

Üst Alt