Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek naklinden %90 alıp araç alabilir miyim?

Doktor emin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb ben böbrek nakli oldum 1995 te yüzde 90 sağlık raporu alırsam araba alabilirmiyim ve kendim kulanabilirmiyim

Transplante Böbrek Oranı %70 dir
Başka hastalıklarınız varsa onlarıda ekletebilirsiniz.

Doktor emin;
bobrek transplasyon oranı %70 bende nakil oldum

Böbrek transplantasyonu böbrek nakli

Slm arkadaşlar böbrek nakli olup ötv indiriminden araç alan varmı. Ikincisi-- yüzde 90 rapor alırsam kendim böbrek nakliyim aracı kendim kulanabilirmiyim yardımcı olursam sevinirim şimdiden teşekür ederim

Translante Böbrek Özür Oranı % 70 dir
Başka rahatsızlığınız varsa onlarıda ekletebilirsiniz.
%90 rapor ile alacağınız aracı siz dahil herkes kullanabilir

tabi sürücü olur raporuda istenebilir

teşekür ederim ben başvurdum inşallah alırım 90.ı araba alırım o zaman .......hiper tansiyon var şekerim var herhalde alırım

Transplante Böbrek+Tip 2 Diabet+Hipertansiyon
Bu üçünün özür oranı Balthazard formülüne göre %78 dir

Eğer rapor alınırsa kullanmak için ehliyet yeterli oluyor mu?

Ahmedd29 kardeş. %90 ve üstü rapor alıp da kendisi dahil araç kullanan arkadaşlarımız var.
Uyarayım: her böbrek nakli olanların %90 rapor aldığı konusunda kesin bilgim yok. Bunu Ahmedd29 kardeş için cevap yazdım. Başka hastalıktan toplamda %90 alıp da aracını kullanan üyelerimiz var demek istedim.

Hocam %90 oran alabilmek için
Ya 70+70 almak lazım
Yada 70+45+40 gibi bi oran almak lazım

Evet Eyüp kardeş, illa böbrek nakli olmak gerekmiyor: Nadir olsa da oran toplamından yine alan ve alıp da kullanan var.

Arkadaş böbrek nakilli olduğu için o örneği verdim :)

Biliyorum bende Anmedd29 kardeşimize örnek vermeye çalıştım. Diğerlerini de uyardım; İllaki aynı olmayabilir diye...

böbrek nakli %70 sağ göz%32 toplamda %80 rapor aldım 2009'da , %90 rapor alman için biçok organını kaybetmen lazım :)

Pekii hocam böbrek nakli sonrası rapor %70 oluyorsa bu arkadaşlar Ehliyetlerini H sınıfına yükseltip yine ötv indirimli araç alamazlarmı.? Donanıma gerek kalmaksızın otomotik araç mesela.?
İnşallah hayırlısı ile bende böbrek nakli olurum.

Ötv siz araç alabilmek için 2 yol vardır
Ya ortopedik özrünüz olacak(ki bütün ortopedik özürlüler yararlanamıyor) bunda oran önemli değildir.
H sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yeterlidir.

İkinci yol %90 ve üzeri raporunuz olacak
Bunun haricinde Ötv indirimli araç ALAMAZSINIZ..

Üst Alt