Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliği ve nakil rapor oranı için yardımcı olabilir misiniz?

ugurbutun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

İlk defa rapor çıkartacağım siz tecrübeli abilerimden birkaç bilgi almak istiyorum.

2004 yılında bir böbreğim alındı, 2014 yılında diğer böbreğimin çalışma oranı %15 e düştü ve böbrek yetmezliği tanısı konuldu. aynı sene sonunda canlıdan nakil oldum nakil olmadan 5 kez diyalize girdim daha önce diyalize girmemiştim. toparalayacak olursam 2004 te tek böbrek alınması 2014 de 5 kere diyaliz ve nakil, tansiyon, şeker ve kolestrol hapları içiyorum. Bana çıkacak olan rapor ortalama ne olur yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

Şeker için alınabilecek oranlar şöyle;

A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip IIDiabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Nakil % 70
Tansiyon % 10

Kolestrole oran verilmez.

ugurbutun

Üst Alt