Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C Sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirirsem donanımsız araç kullanabilir miyim?

alper25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent bey(oturan boğa)sizden bir konuda bilgi rica ediyorum.ben kas hastası(sma)engelliyim ve yaklaşık 20 yıl önce C sınıfı ehliyet almıştım.ve yaklaşık 20 yıldır araç kullanıyorum.araç kullanmakta sıkıntım yok çok şükür sağlık durumu olarak yavaş ve kısa mesafelerde olsa yürüyebiliyorum.son beş yıldır birlikte yaşadığımız yine kas hastası %92 engelli kız kardeşimin adına aldığımız engelli plakalı donanımsız araç kullanıyorum.ancak yeni yasayla ehliyetlerin değişimlerin zorunlu olması nedeniyle artık bende normal c ehliyetimi H sınıfına çevirmeyi düşünüyorum.bu noktada sorum şu :bu aracı kardeşi olarak h sınıfı ehliyetle kullanabilirmiyim acaba.teşekkürler.

Alper bey..;
Sadece ortopedik ve sok ayak engellilerin tertibatsız ve otomatik vitesli araç alma veya kullanma hakları vardır..
Malesef sizin engeliniz ortopedik değil kas hastalığıdır yani bütün vücudu kapsayan bir engeldir.
H ehliyetinizi alırsanız bu araçı kullanamazsınız..

Eğer H sınıfına dönüştürürken raporda "özel donanımlı" ifadesi olursa, o zaman donanım bulunmayan aracı kullanmanız mümkün değil.

Üst Alt