Merhaba, 1 Haziran itibari ile işe başladım, ve yaşadığım süreci size anlatmak istiyorum. Benim gibi benzer durumda olan arkadaşlar için fayda sağlamak amacıyla. E-nabızda hastalık tanı kodları olmadığı için belge çıkmıyordu. Ben de 1 haziran günü işe gittim e-nabızda hata olduğunu söyledim ve hastaneden hastalık tanı kodlarımın olduğu bir belge istediler. Ve o belgeyi aldım. İki hafta sonra yeni genelge ile kuruma gelen yazıda, sadece e-nabız belgesine izin verilmesi yazıyordu. Kurumda beni işe geri çağırdı. Ben de bu süreçte tüm yıllık izinlerimi ve hastalık raporlarımı kullandım. Ve yine bu süreçte hastane, valilik ve il sağlık müdürlüğü arasında dilekçeden tutunda, sağlık kurullarına yeniden girmeye kadar her yolu denememe rağmen belgeyi bir türlü çıkaramadım. Ve ağustos ayı gibi izinlerimde bitti. Ve işe başladım. Bu süreçte de Sağlık bakanlığı ve HASTA HAKLARI VE TIBBİ SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI ile yazışmalar başladı ama bu süreçte yine bir sonuç alamadım. Bu aşamada, açık ofis bir kurumda çalışıyorum ve yabancı vatandaşlar ile yüz yüze çalışıyorum. Bu aşamada kurumu ziyarete gelen KESK yetkilisi beni görünce "sana belge çıkmadı mı?" dedi çünkü onlar bu tarz sorunlar ile karşılaşmışlar. Sonra hastaneden bir belge almamı istediler ve o belgeyi aldım. Kurum müdürü ile görüştüler ve idari izne ayrıldım. 4,5 ay sonunda kronik hastalığı olan bir engelli olduğumu kanıtlamış oldum. Bu arada hastalığım Konjenital kifoskolyoz, buna bağlı akciğer fonksiyon kaybı ve KOAH. Hastaneden aldığım belgeyi nasıl ekleyeceğimi bilemiyorum eğer bilen varsa yardımcı olabilir mi?. Bu durumda olan arkadaşlar için umarım faydalı olur.