Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

DM Tip 1 Şeker hastası erken emekli olacak oranda rapor alabilir mi?

serefd

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
İşyerinde bir arkadaşım var,DM tip 1 şeker hastası insuline bağımlı , bana sordu ;
1-Sakatlık indirimi için hastaneye başvursam % kaç rapor alırım ?
2-Eğer rapor alırsam vergi indirinde yararlanabilirmiyim ?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan paylaşımlarını rica ediyorum.

sakatlık oranı cetveli şeker için alınabilecek oranlar;

1- Diabetes mellitus;

A- Diyet ve oralantidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetesmellitus:% 20

B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz vehipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30

C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

% 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirse, arkadaşınızın yararlanabileceği haklar: http://www.engelliler.biz/forum/diger/73285-ozurlulerin-yararlanabilecegi-haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

sadece tip1 diyabet için %40 rapor alamaz kesinlikle en fazla %30 alacaktır.biraz daha bekleyecek ve tip 1 in vucudunda hasar bırakacak komplikasyon yapmasını bekleyecek göz böbrek kalp gibi o zman kesin alır .. tabi o saatten sonra alacağı %40 rapor işine yararsa eskilerin dediği gibi bana hanımefendi lazım o da hemen lazım misali

% 40 için şeker düzeyi 200 üstü ve diyabetik retinopati, nefropati,nöropati varsa o zaman alırsınız.

Üst Alt