Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek5 sigortaya başlayacağım. Engelli olmamın mahsuru var mı?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Ek5 yani isteğe bağlı sigorta için sgk dan evrakları aldım. Köyde oturduğum için muhtarın imzalayacağı bir bölüm var. O bölümde yukarıda adı geçen şahıs tarım da çalışabilir / çalışamaz diye yazıyor. Muhtar bana "sen ağır engellisin, ben buraya çalışabilir yazamam, çalışamaz diye not düşerim. O zaman da sgk geçersiz sayılır " dedi. Ne olacak şimdi. Ne yapmam gerek. Yada muhtarın ne yapması gerek.

İsteğe bağlı ek 5 tarım sigortası evet tarım ve ormancılık işlerinde çalışanlar içindir. Tarım işinde çalıştığına dair o belgenin onaylanması şart malesef.

O zaman bunu sgk nın söylemesi lazım değil mi. Bir sürü ağır engelli var ek5 sgk primi ödeyen. Diyelim muhtar onay vermedi, ne olacak o zaman

ackurt19
Bir sürü de aslında işe gitmediği halde sigortalı olarak çalışıyor görünen var, sigortayı cebinden ödeyen. Bu da yasal değil, tespiti halinde siliniyor o günler.
Bu yasa da böyle, tarım ve ormancılık işlerinde çalışanlar isteğe bağlı ek 5 tarım sigortası ödeyebilir deniyor.
Hiç bir işte çalışmayanlar için isteğe bağlı Bağ-Kur var.

Şimdi ne olacak. Muhtar çalışamaz diye not düşerse ben ek5 sgk primi ödeyemeyecek miyim.

Üst Alt