Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

El ve ayak parmaklarımda bozukluk var. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

oguzaslan2

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Benim yüzde 61 raporum var.El pamakları ve ayak parmaklarımda bozukluk var.Ayrıca sağ ayağımda 6 cm kısalık var.ANCAK RAPORUMDA KISALIKTAN BAHSEDİLMEMİŞ.Özel ayakkabı giyiyorum.Normal aracı zorlanmadan kullanabiliyorum(otomatik ve düz vites her ikisinide) .Ben b sınıfı ehliyet almak istiyorum.Ancak babam H grubu ehliyet alırsan sana engelli indirimiyle araba alırız dedi.B grubu alırsan araba falan alamam dedi.Benimde kafam çok karıştı.
1)Sizce H grubu ehliyet alabilir raporu alabilirmiyim ?
2)H grubu ehliyet alıp ötv kdv indirimli araç alırken özel donanımlı değilde normal bir araç alabilirmiyim ?(Özel donanımlı araç istemiyorum)
3)H grubu alınca sonradan B grubuna çevirme şansım varmı ?
4)H grubu ehliyetle normal araç kullanırken yakalansam cezası nedir ? :D
5)Ötv Kdv indirimli araç alınca engelli plakalı mı olucak ?

Sorularımı cevaplarsanız çok memnun olurum.Babama rest çekip B grubu almalı mıyım sızce tavsiyelerinizi bekliyorum :)

1 rahatlıkla alırsın
2 özel donanım olmak zorunda dr ona göre rapor hazırlar
3 h ehliyet alıncca b ye geçemezsin (bir iyileşme olmadıktan sonra)
4 sanırım iyi bir ceza yersin belkide ehliyetin bile alınır
5 tabiki engelli plaka şart

Yani ben normal araç kullanabilmeme rağmen ötv ve kdv indirimi için h grubu ehliyet yüzünden özel donanımlı mı kullanmak zorundayım

Yani, vergi indirimli araç istiyorsanız araçta özel donanım olması şart. Bunu aşmanın bir yolu yok sizin için.

Üst Alt