Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için rapor alırken e-nabızdaki tanılar dikkate alınıyor mu?

petunya

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Merhabalar, 2021 yılı sonunda emeklilik için rapora almaya çalıştım ama venöz yetmezlikten oran vermedikleri için 40 altında kaldı ve emekli olamadım. Belimde uzun yıllardan beri olan fıtık ve kanal darlığı arttığı için bel ağrılarım arttı çok sık tutuluyorum artık çalışmak güçleşiyor.
Daha önce aldığım oranlar polikistik böbrek 20+tansiyon 10+disk daralma+fıtık 7 şeklindeydi.
İlk rapordan bu yana rahatsızlıklarım arttı tansiyon için 10 almıştım mesela e-nabızda tanı olarak çarpıntı var, burdan ek puan alabilirmiyim, Birde belim en büyük sorun yine e nabızda sık sık tutulduğum için ,M51.1 - LUMBAR VE DİĞER İNTERVERTEBRAL DİSK BOZUKLUKLARI, RADİKÜLOPATİ İLE, M77.3 - KALKANEAL SPUR tanıları var. E nabızda yer alan tanıların bir faydası oluyor mu daha önce 7 almıştım bu oranın artması mümkün olurmu tanılarla

Venöz yetmezlikten nasıl 20 alabilirim. Onun tanısı da e nabızda var ama daha önce Dopler olmasına rağmen doplere göre oran vermiyoruz deyip vermemişti doktor bacaklarımda morarma yara yok şişiyor ve ağrı yapıyor.
Tekrar rapor için başvurmak istiyorum ama 40 ı nasıl geçebilirim bu tanılarla geçebilirmiyim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Geçmiş olsun. Bilgi olmaması değil de o kadar çok kişi tarafından o kadar çok yanıtlandı ki bu sorular artık kimse aynı şeyleri yazmak istemiyor, bu yüzden de foruma sürekli bakmıyor. Ve istediğiniz cevabın herkesi vermesi zor. Aynı deneyimi yaşayan ve aynı rahatsızlıktan oran alan kişilerin olması neyin neyden ne kadar alınabilmesi gereken bir durum. Sizin rapor oranınız artar mı artmaz mı bilemem ama; emeklilik sistemi değişti artık %40 ile emekli olunamıyor, birden fazla hastalık baz alınmıyor, rapor / engel oranı olması için zaten genelde tanı olması gerekir ama her tanı engel oranı almaya yetmiyor belirli kriterleri şartlarının beraberinde olması gerekiyor. Rapor oranında ki net bilgi için ise ya @OğuzHan112 'ın yardımcı olması lazım ya da o rahatsızlığı bilen birisinin cevap vermesi nereden ne alınacağını söyleyebilmesi için biraz beklemeniz lazım. Ama bu şartlar altında %50 de alsanız emekli olamazsınız artık amaç o ise.

Emeklilik konularına girmiyorum, belirttiğiniz şikayetler ile alacağınız puanlar balthazard ile hesaplanacağın için emeklilik için uygun değil.

Diğer.
Sadece engelli raporu almak için başvuru yapacaksanız yapabilirsiniz, venöz yetmezlik için puan veriliyor ancak sadece tanıya bakıp da puan verelim gibi bir şey söz konusu değil.

O anki sizi gören hekimin kanaati ne yönde ise puan verilme durumları o şekilde ilerliyor, sadece tanı yeterli olmayabiliyor/Geçmiş olsun.
@petunya,

• Beğen
Reaksiyonlar: None
@None, artık 40 alsam bile emekli olunmuyor mu. benim prim günüm fazla fazla doldu 1 ay geç girişten ile eytyi kaçırdım 11 sene daha beklemem lazım normal emeklilik için 40 ı alabilirsem engelli emekli olayım diye düşündüm

@OğuzHan112, En son raporun üzerinden 5 sene geçtim hastalıklarım arttı şansımı denemek istiyorum ama none isimli arkadaş 50 bile alsan emekli olamazsın demiş. Emeklilik harici başka bir işime yaramaz rapor almak tabiki emeklilik için almak istiyorum. Emeklilik şartları nasıl oluyor şimdi onu anlayamadım yardımcı olursanız çok sevinirim oğuzhan bey

1999 girişliyim 27 yıllık sigortalıyım sadece yaşımı bekliyorum 47 yaşındayım

@petunya,

Maalesef artık emeklilik söz konusu olduğunda sadece işgücü kaybına neden olan hastalıklardan en yüksek oranda kayba neden 0lan hastalık/sakatlık dikkate alınıyor. Eskiden işgücü kaybına neden olan tüm hastalıklar Balthazard Formülü ile toplanır ve toplam oran üzerinden emeklilik hesap edilirdi. Ama artık sadece bir tanesi dikkate alınıyor.

Eğer kişide SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir hastalık ile yeterli düzeyde tanı alınabilirse, emeklilik mümkün. Onun kriterleri de

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@OturanBoğa, forumda biraz gezinince sizin yazılarınızı da gördüm moralim bozuldu. Hastalıkları artınca ümitlenmiştim emekli olacağıma. Tek hastalıktan zor yüzde 40. Sağlık olsun diyelim çok teşekkür ederim.

Üst Alt