Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin yurtdışından otomobil getirme hakları..?

ozgurpınarmert

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben Ortopedik Engelli Sol Ayak ve Elde Rahatsızlığı Olan Bir Vatandaşım. Rapor Oranın Sürekli % 32 dır. Engelli Otomobili Almak İstiyorum.

1. Acaba Yurtdışından Otomobil Almak Avantajlı mı, Dezavantajlı mı? Bu Konuda Bilgi Olan Varsa Lütfen Bilgi Vermenizi Rica Ederim.
2. Yurdışından Otomobil Getirmenin Zorlukları Ne Acaba ?
3. Tanıdığım Kişiler Yurtdışından Gelen Otomobillerin Güvenilir Olmadığını Söylüyorlar. Acaba Doğru Mu?
4. Ben Birdefa Aldımmı, Bu Otomobillerin Belli Sürelerde Yurtdışına Giriş-Çıkışımı Yapması Gerek mi.
5. Tekrardan Otomobil Alırsam Eskisini Satarak Yenisini Alabilir miyim. Alırsam Bu Süre Nekadar?(Değiştirme Süresi)

NOT: Raporda H Ehliyeti Alır ve Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir İbaresi Mevcuttur.

Merhaba cevaplara geçeyim .
1-)Hem avantajlı hem de dezavantajlı.
Avantajlı çünkü yurt dışı araçlarını 2.el satın aldığından daha ucuzlar.Yurt içindeki 0 km araçların fiyatları şu ara uçtu. ÖTV indirimli bile yanından geçmek herkese nasip olmaz.Yurt dışı satın aldığın araç donanımı yurt içi alacağın araçtan daha fazla oluyor .
Dezavantajlı çünkü satma süresi 10 yıl.Alım süresinde Ankara'da bulunman gerek.Satış işlemleri kafa ağrıtan cinsten.Getirecek güvenilir eleman bulman sıkıntı. Güvenilirini buldun.Getirirken kaza yapma yada arabayı arızalandırma ihtimali var.
2-)Ankara'da her ayın ilk salı günü toplanan heyete gir.heyette olumlu rapor al. Güvenilir birini bul. Almanya'ya senin adına gitsin. Aracı getirsin. Alım-satım prosedürü ( 1 gün sürer )
3-)Ben 2 aracımıda yurt dışıdan getirttim. 97 opel astrayı 9 yıl kullandım. 1,5 yıldır 2013 Passat Variant TDI DSG kullanıyorum .Kul yapısı sonuçta . Yurt içinde satılandan farklı bir sorun çıkarmadı ikisi de . Bakımlarını zamanında yaptırmak önemli tabi ki.
4-)Gerek yok.Artık senin . Yurt dışına çıkma girme işlemi bir ara Gürcistan için di. Hepsinin elinde patladı o arabalar. Sen kanuna uygun şekilde alırsan bir sıkıntı olmaz.
5-)Yurt dışı 10 yıl yurt içi 5 yıl.
Saygılarımla.
Bu konu hakkında detaylı yazımı forumdan bulabilirsin.
" Almanya'dan otomobil getirttim. Öneririm" konulu yazı.

Üst Alt