Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Erken emeklilik öncesi son işyerimde çalıştığım yıl kadar mı tazminat alırım?

tkursun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhabalar;

kıdem tazminatı 15 yıl 3600 günü tamamladığında 1475 sayılı iş kanunu 14.md göre alınabiliyor. peki bu 15 yıl farklı firmalarda çalıştığında işveren bende 2 yıl çalıştın deyip ona göre tazminat ödeyebilir mi. hukuki açıdan tazminatı öderlerse, arkasından erken emeklilikten yararlanmak için dilekçe verdiğimizde bizim için hukuki bir sorun çıkabilir mi ? konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...

1 yıldan fazla çalıştığınız işyerinden erken emeklilik sebebi ile çıkarsanız tazminat vermek zorundalar. Evet son işyerinde kaç yıl çalışmışsanız o kadar tazminat alırsınız, prim günü açısından emeklilik şartlarını tamamladığınıza dair sigorta müdürlüğünden “Kıdem Tazminatı Alabilir” yazısı alıp işverene sunmanız halinde tazminatınızı alıp işten ayrılabilir ve emeklilik işlemlerine başlayabilirsiniz... (1475/14-5).

ben çıkışımı alıp emeklilik dilekçemi verdim 04 kasım 2013 de ...
ssk dan iş yerinden tazminat alabilir yazınızı 1 hafta sonra gelin verelim dediler ..

Liljan;

SGK'dan Tazminat alabilir yazısını hemen alabilirsiniz. Tabii ki tahsis no aldıktan sonra verirler.

Numara aldım ama yazı için haftaya gelin verelim dediler Pzt gideceğim ..

Üst Alt