Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporu e-Devlet sistemine nasıl işletirim?

xmoje

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
4
"Merhaba, elimde daha önceki yıllarda aldığım ıslak imzalı bir engelli raporu var ancak bu rapor e-Devlet veya e-Nabız sisteminde görünmüyor. Bu raporu dijital sisteme işletmek veya güncel hale getirmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Merak ettiğim noktalar şunlar:
  1. Sisteme İşletme: Eski raporumu sadece sisteme kaydettirmek için hastaneye gitmem yeterli mi, yoksa tüm süreci baştan mı başlatmam gerekiyor?
  2. Muayene Şartı: Yenileme işlemi için tekrar heyete girip tüm branşlarda muayene olmam zorunlu mu?
  3. Başvuru Yeri: Bu işlem için raporu aldığım hastaneye mi gitmeliyim yoksa herhangi bir yetkili hastane bu işlemi yapabilir mi?

@xmoje, eski raporunuz sürekli ise aldığınız hastaneye rapor bölümüne raporunuzla gidin raporumu ulusal veriye kaydetmek istiyorum deyin yapınca sadece e nabızda rapor numarası gözüküyor komple gözükmez yeni rapor oranlarını düşürüyorlar aldığınız eski rapor oranını bulamazsınız e devlette e nabızda gözüksün diye rapor çıkarmayın bence

Merhabalar,

Elinizde mevcut raporunuzu kesinlikle e devlet erişkinler sağlık raporu sistemine eklemiyorlar. Raporunuzu yenileme işlemini yapmanızı istiyorlar.
Eski raporunuzu sadece e nabız da rapor no ve rapor tarihi görünüyor. Raporunuz görünmüyor.
Aynı olay başıma geldi , gidip mecburen yeniden rapor cikarttirmak zorunda kaldım.
Cimer e yazdım , il sağlığa gittim. Maalesef yenileme işlemi yapmak zorundasınız dediler , e devlette görünmesini istiyorsanız diyip gönderdiler.

Muayene olmadan rapor alamazsınız, yenileme demek. Tekrar heyete girmek demek oluyor zaten.

Raporu aldigin hastaneden yaparsan işlemin daha iyi olur , eski raporunu ver. Durumunu anlat.
Emeklilik için gittim. İşlem yaparken muayene bile etmedi. Yüzeysel baktı ,mevcut raporunun aynısını yazdılar.

Merhaba, sistemde görünmüyorsa ne zararı var? Görünürse nasıl bir avantajı oluyor?

E nabızda raporu kontrol ettiğimde raporun, fotoğrafsız halini .pdf formatında görebiliyorum.

PDF indir çıkıyorsa tamamdır

@xmoje, yapamazsınız, özellikle devletin e-rapor numarası ile doğrulama yaptığı durumlarda işimiz çok zor.

Raporu görmen güzel ama yeni sistemde e devlet üzerinden alinanlarda barkod var. Ve sistemde o rapor direk çıkıyor.
Devlet ile ilgili bir işleminiz yok ise bu bir sorun değil ama yarın bir gün bir işiniz olduğunda yenilemeniz isteyecekler.

@Hopee3466,
Emeklilik başvurularında zaten sevk ediyorlar ama KPSS başvurularında yenileme istiyorlar mı?

İstiyorlar tabiki, sonuçta devlet ile ilgili bir işlem yapacaksın.

@xmoje, hastaneye gidip süreci baştan başlatarak, rapor yenileme diye sağlık kuruluna dilekçe yazacaksınız..

Üst Alt