Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gerçek usulde deftere kayıtlıydım ama hiç Bağkur ödemedim. O süreyi ödeyeblir miyim?

hüseyin dilmen

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
benim 1992 den 2000 kadar gerçek usulde deftere kayıtlıydım ama hiç bagkur numarasıda primde ödemedim bende bunu ödeme şansım varmı ödersem emekli olabilrim.

1992 yılında bağkur a kayıt yaptırmadığınız için bu mümkün değildir.

1.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı yasa, 1.10.2008 tarihi öncesinde vergi kaydı olup Bağ-Kur tescili olmayan kişilere 6 aylık bir süre verdi. 1 Nisan 2009 tarihinde dolan bu süre içerisinde gerekli tescil işlemini yaptıranlar, 04.10.2000 – 01.10.2008 tarihleri arasındaki bu günlere ait sigortalılık sürelerini kazandılar.
Bu gün için, 1.10.2008 öncesinde Bağ-Kur sigortalılığını gerektirir bir faaliyeti olup kayıt ve tescilini yaptırmamış olanların sigortalılık başlangıçları 1.10.2008 tarihinden önceye götürülemez

Üst Alt