Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı ehliyeti yenilemek için sağlık raporu alacağım..?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
8 gün sonrasına randevu aldım.
Sağlık kurulu raporu alacağım, h sınıfı ehliyeti mi yenilemek için.
Paraplejik omurilik felciyim. 2 bacağımı da kullanamıyorum. Şu an ki aracımın gaz-fren aparatı aşağıda ki resimdekinin aynısı.

1 - Rapora herhangi bir kod yazdırmam yada ibare ekletmem gerekiyor mu ? Yoksa doktorlar halledecek mi ? Yanlış kod yazma ihtimalleri var mı ? Sonra başıma iş açmıyım.

2 - Bu raporu 4-5 ay sonra sıfır araç alırken kullanabilir miyim ?

3 - Son zamanlarda Bakırköy Sadi Konuk hastanesinden ehliyet yada ÖTV için rapor alan oldu mu, 1 günde işlemler bitiyor mu ? Ne kadar ücret ödüyoruz ?

4 - 1 adet resim, kimlik fotokopisi ve eski raporun fotokopisi hariç bir belge istiyorlar mı ?

5 - Aile hekimine gitmedim, gidip rapor almadan önce aile hekimine gitmemin faydası olur mu ? Forumda ki bazı konularda önce aile hekimine gidilmesi gerektiği yazıyordu.

DSC01691.jpg

bLaCkRaCe

1- Uzman hekim -> İl sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü süreci ile ehliyetini yenileyeceksin.

47. İki tekerlekli araç kullanamaz
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
10.02*Otomatik vites
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

2- Bu rapor araç alımında kullanılamaz. Araç alabilmek için "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu almalısın.

3- Özel hastaneden de alabilirsin ehliyet raporunu. Ve unutma, heyetle işin yok. uzman hekim imzalı il sağlık komisyonuna sevk içeren rapor olacak.

4- Sadi Konuk'a giderken eski raporun ve fotografın yanında olması yeterli. (bu araç alımı için gitmek gerekli olduğunda işe yarar bir bilgi)

5- Hayır aile hekimi ile bir işin yok.

Üst Alt