Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki bacağı diz altı ampüte olan babamın üzerine araç alabilir miyim?

chakabey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar

Benim babam her iki bacağı diz den aşağısı yok protezli daha önce geçirdiği trafik kazası sebebiyle. % 80 engelli kartı var gerekli araştırma yapamadım bu yüzden buraya yazmak istedim. acaba babam adına Ötv indiriminden yararlanarak araç alabilir miyim. aracı sadece ben ve kardeşim kullanacak. cevaplarınız için teşekkürler.

Saygılarımla...

%90 ve Üzeri Özürlü Raporu Olması Lazım Yada H Sınıfı Ehliyetli Özel Tertibatlı Araç Özürlü Raporunun Arkasında ÖTV'nin Karşısında Evet İbaresi Varsa Yararlanabilirsiniz...

Bu şekilde almak isterseniz babanızın H sınıfı sürücü belgesi olmalı ve araç tamamen elden kumandalı olacağından sizin için pek uygun olmaz.
Ama başka rahatsızlıkları da varsa ve rapor oranını %90 a çıkarabilirseniz babanızın ehliyeti olma şartı aranmaz ve araçta tertibat olmaz, bu aracı herkes kullanabilir.

cevabınız için teşekkürler. engelli oranını artıracak başka bir rahatsızlığı yok tansiyon hastalığı dışında

Üst Alt