Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kalçada protez, bacakta damar tıkanıklığı ve dizlerdeki kısıtlılıktan rapor oranı

Mr.robot

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bundan 6 sene önce lösemi tedavisi oldum 3 sene tedavi surecinden sonra iyileştim fakat yan etkerileri meydana çıktı ve 2 kalçamdan total kalça protezi ameliyatı oldum ve sol bacagimda damar tıkanıklığı olmuştu önceden tikaniklik geçti ama şişlik ömür boyu kalacak maalesef .
Dizlerimde de sorunlar var ama ameliyat olmak istemiyorum o kadar da kötü değil.

Sorum şu ki bunlari yaşamamdan biraz süre geçti gitti ben şuan engelli raporu çıkartabilirmiyim ?

evet alabilirsin, diğer rahatsızlığının durumunu ve oranını bilmiyorum ama kalça protezine şu oranlar verilir
Tablo 3.33.a- Pelvis ve femur kırığı ile kalça artroplastisine bağlı özürlülük.Total kalça replasmanı; unipolar (Tek taraflı)veya bipolar(çift taraflı)

İyi sonuç, 85-100 puan: 19 (% 37)
Orta sonuç, 50-84 puan: 25 (% 50)
Kötü sonuç, 50 puandan az: 38 (% 75)

Birde aklımda şu soru var eger engelli raporu alırsam ve yarin birgün araba alırsam sıkıntı olur mu yani farklı bir ehliyet yada ozel donanımlı bir araba mı kullanmam gerekecek ? Çünkü ben şuan normal bir şekilde araba kullanabiliyorum.

Üst Alt