Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç Raporunun süresi hakkında?

dart1970

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Devlet hastanesinden aldığım ilaç raporumun süresi doldu, yenisini almak istedim.
Eski ilaç raporumun süresi 12 Aylık olduğu halde yeni raporun süresini 3 Ay olarak verildi bana..
SGK ise , doktorun reçeteye yazdığı 9 ilacın sadece 6 sının ödemesini karşıladı.

öğrenmek istediğim, 6 gün geç başvurdum yeni ilaç raporu için.
bu yüzden mi sgk, bir senelik rapor vermedi?
6 gün ilaç almadım diye iyileştiğimi filan mı düşünüyorlar, halbuki hastalığım kronik ve 15 senedir ilaç kullanıyorum.
bu nasıl bir sistem anlamadım.. bilen varmı?

İlk defa duydum. Acaba raporu veren doktorun/hastanenin basiretsizliği mi? Ya da tanı kısmına SUT'da öngörülenin dışında bir iabre mi yazdılar acaba?

artık raporlar 3 aylık veriliyor diye biliyorum ben. ben sürekli 3 aylık olarak alabiliyordum.

normalde 2 yıldır ama bazen 1 yıllık veriyorlar

branşa göre değişiyor..benim raporlarım 2 senelik..ve 1 senelik..,

yasa şöyle:

a) Aktif romatoid artriti bulunan biri metotreksat olmak üzere en az 3 farklı hastalık modifiye edici antiromatizmal ilacı, en az 3’er ay kullanmış olmasına veya en az bir anti TNF tedavisine rağmen hastalığı kontrol edilemeyen (DAS 28 SKORU>5.1 olan) erişkin hastalarda metotreksat ile birlikte, yalnızca üniversite veya eğitim ve araştırma hastanelerinde içinde en az bir romatoloji, klinik immunoloji veya fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanının bulunduğu 3 ay süreli sağlık kurulu raporuna dayanılarak bu uzman hekimler tarafından reçetelenir.

Üst Alt