Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim, ÖTV'siz araç alabilir miyim?

gokhankarakas

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
5
ben işitme engelliyim %55 engelli oranim var

B Engelli ehliyet aldim

Kod:02. İşitme desteği/iletişim desteği.
Kod:102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz.
Kod:42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
Kod:42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
Kod:42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı

Ötv indirimli araç alabiliyorum doğru mu?

Merhaba bu kodlar ile benim anladığım ötv muafiyetli araç ALAMAZSINIZ! ötv muafiyeti için özel tertibat yada %90 ve üzeri raporunuz olması gereklidir. gokhankarakas

gokhankarakas Maalesef işitme engelinden ve bu kodlarla ötv indirimli araç alınamıyor.

%88 raporla ve hemen hemen aynı kodlarla ben de araç alamadım.

[SIZE=3][FONT=sans-serif]Bu kodlar maalesef araç alımında vergi avantajı sağlamaz. Çünkü maliye "hareket ettirici tertibat" ilişkisi kuruyor ve sadece vites kolu ile pedallarda modifikasyon için ötv istisnası tanıyor.
[/FONT]
[/SIZE]

https://www.engelliler.biz/forum/oz...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

ama engelli orani minimum %40 yaziyo

Engelli orani minimum %40 değil mi

diyelim ki araba alicam nasil olucak

Beyfendi %40 evet ama ÖTV'den muaf araç alınabilmesi için aracın haraket ettirici aksamlarından en az birini kullanamamanız gerekmektedir. aksi taktirde "ALAMAZSINIZ"

Üst Alt