Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İsteğe bağlı 4B pirimi ödeyerek engelli statüsünde emeklilik şartları?

gkhan92

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Ben 5510 sayılı Kanun kapsamında isteğe bağlı 4/B sigortalısıyım. 5400 günü tamamlayıp isteğe bağlı sigortamı sonlandırırsam, engelli yaşlılık aylığında aranan 18 yıllık sigortalılık süresi işlemeye devam eder mi?

4A İLE 4B arasında engelli emeklilikte fark varmı? isteğe bağlı sigorta bağkurlu olmanın dezavantajı var mı?

@gkhan92,

4a-b-c hepsi emeklilik hesabında dikkate alınır. Sadece, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur o kadar.

SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanının düzeyine göre aşağıdaki kriterler geçerli:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

@gkhan92 Eski kanunda isteğe bağlı primle engelli emekliliği yoktu isteğe bağlı günün yaklaştığı zaman 4 a ya geçerek vergi indirimi hakkı alarak en az 4a da 3 ay vergi indirimi prim ödeyerek olunuyordu şu an kanunlar farklı olabilir ben öyle olmuştum

@OturanBoğa, değerli üstadım peki ben 5400 güne tamamlayıp hem kısmi emeklilik hakkını cepte tutup hem engelli emeklisi olmak istiyorum. 5400 gün prim ödersem 15 yıl yapıyor ancak geriye 3 yıl sigortalılık şartı kalıyor, ben cebimden para çıkmasın diyerek 15.yılda isteğe bağlıyı kapatsam geriye kalan 3 yıl kendiliğinden devam edecekmi yoksa duruyormu? 4a da devam ediyormuş ancak yapay zeka 4b isteğe bağlıda durur diyor süre

@bilgeadam, siz isteğe bağlı mı ödediniz yoksa normal bağkur esnafmıydı

prim günü tamam olduğunda süreyi çalışmadan beklemek mümkün. bu konuda bir kısıtlama yok.

Şizofreni kısmi bağımlı 2900 prim %65 rapor emeklilik şartlarım nedir bilen var mı?

@OturanBoğa bir bana yazmıyorsun abi cevap verebilecek bu teşhisten emekli olan var mı?

@gkhan92, İlk sigorta başlangıcım 4a idi sonra Bağkura geçtim o zaman lar bağ-kur da engelli emeklilik yoktu ayrıldım isteğe bağlı ödedim günüm doldu emekli olamadım dedilerki 3 ay vergi indirimli sigorta lı gözükeceksiniz öyle emekli oldum o zamanlar yüzde 40 ...3600 den emekli olunuyordu ayrıca yanlış lıkla 3200 gün fazladan prim ödemesi yapmışım maaşa hiç faydası olmadı 1998 yılından bahsediyorum

Üst Alt