Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser tedavisi görüyorum. Engellilik oranı ne olur?

zeasblue

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar, aranıza yeni katıldım,
2016 yılında sağ böbreğim 3’üncü evre rcc kanser nedeniyle, tamamen alındı,, bugün itibari ile tüm tetkikler sonucunda sol akciğerimde pet’de tutulum yapması sonucu; konsey toplanarak 2,5 cm sol akciğer lezyonlu bölgeyi 5-6 cm olarak kanser nedeniyle alma kararı verdiler.
bu özür oranı hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın fikirlerini merak ediyorum..
sağlıcakla kalın

zeasblue mrb çok geçmiş olsun rabbim şifaversin
Bir böbreğin yokluğu%10 diğer böbrek normalse değerler
Onkoloji bölümünden en az %20 alırsınız
Akciğer için sft testine bakılır ordanda oran alırsınız
%40 geçersiniz kanaatindeyim
kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine baş vurmalısınız engelli raporu için

yeni yönetmelikle onkoloji en az %40 veriyor oran bildiğim kadarıyla ki tedavisi devam edenler ile, metastaz ve nüks görülen hastalar için %80 oldu oranlar. eski yönetmelikte tedavi süresince %80, tedavi sonrasında %20 idi. yeni yönetmelik sayfa 86 da detaylı anlatıyor zaten.

Kanser tedavisi görüp kanseri yenen birisi engelli raporu alabilirmi.?

malesef kanser kronik bir hastalık. bu nedenle tedavi sonrası hastalık yeniden nüksetmezse remisyonda(durağan-gerileme döneminde) kabul ediliyor. bu nedenle, yani ömür boyu yenilemesi riski olduğu için tedavi ile kür bulan hastalar dahi heyete başvurup engelli raporu alabilirler. eski yönetmelikte tedavi bulmuş hastalar %20 oran alırken yeni yönetmelikle bu oran %40 a çıkartılmış olup bu sadece onkoloji biriminin vereceği minimum orandır. tedavi sırasında başka uzuv ve organ kayıpları varsa bunlar da ilgili birimce değerlendirilip ayrıca oran verilecektir. özetle; yetkili bir hastane heyetine başvuru yaparsanız, %40 ve üzeri engelli raporu alabileceğinizi düşünüyorum.

Üst Alt