Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Keratokonus hastası olarak %54 oranında gözden raporum var. H sınıfı ehliyet..?

starmhmt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamüaleyküm. Merhaba Arkadaşlar. Yaklaşık 1 ay önce bulunmuş olduğum ilin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KERATOKONUS hastası olarak %54 oranında gözden Sağlık Kurulu Raporu aldım. Kendim Şuan Sağlık memuru olarak görev yapmaktayım. Araç kullanmak için Ehliyet almak istiyorum ve sizlerinde çok iyi bildiği gibi Normal araç ehliyet sürücü belgesi B sınıfı olarak geçiyor . Fakat Şöyle bir durum var %54 Gözden Engelli olduğum için H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ alabilir miyim yoksa normal B sınıfı Sürücü belgesi mi almalıyım. Eğer H sınıfı Sürücü belgesi alamayacak isem B sınıfı Sürücü belgesi için
SAĞLIK RAPORUNU nasıl alabilirim. Sonuçta Engelliyim verirler mi Sağlık Raporunu. Bilgilerinize saygılarımla .

Her şeyden önce H sısnıfı sürücü belgesinin size sağlayacağı hiç bir avantaj yok. Yani, sürücü yönetmeliği'ne göre B sınıfı sürücü belgesi alabiliyorsanız, alın. Baktıni ki vermiyorlar, o zaman H alırsınız.

Çok Teşekkür ederim Bülent ey. Allah razı olsun. Peki %54 Kerotokonus Hastalığı için verilmiş olan SAĞLIK KURULU RAPORU ile araç alsam bir faydası olur mu? KDV indirimi veya ÖTV İndirimi veya Benim bilmediğim bir fayda ... ???

Hayır, rapor oranınız % 90 ve üzeri olamayacağından araç alımında hiç bir avantajdaj yararlanamazsınız maalesef.

Üst Alt