ben de kilo vermeyi planlamayı planlıyorum.

ya halimden az çok memnunum sıkıntı yok da biraz daha kıvrak biraz daha yakışıklıydım sanki önceleri.
bilmem.
ama şu konuda başlığı açana katılmıyorum: bence tartılmak faydalı. belki aralıklı olarak diyette olduğunuzu hatırlattığından mı bilmiyorum ben 10-12 kilo verdiğimi hatırlıyorum ve hemen her gün tartılıyordum o zamanlar. hatta bazen gündelik 2-3 kez tartılıyordum.
neyse son bişi paylaşayım: zırt pırt kilo alıp vermek iyi değilmiş uzmanlardan duyduğum kadarı ile. bende buna katılıyorum açıkçası.
@Samarra,
yabancı dil sınavında geçen uzun bir paragrafta bilimsel olarak kanıtlandığını yazan bir mini makaleden biliyorum:
su içmek evet etkili. hatta çok etkili. aklımda hakla kalan parçaları var bu mini yazının, sanıyorum şu tarz bağlamlar da vardı: (yanlız ingilizce idi aklımda kalan türkçe kısımlarını aktaracam)
insanlar eskiden (affedersiniz) büyük abdest ile boşaltım yaptıklarını düşünürler ve yemek kısması ile kilo vereceklerini düşünüyorlardı. Bunun ikisi da tam olarak doğru değil. Çünkü daha sonraları yapılan araştırmalar ve eldeki veriler gösterdi ki bir insan gün içerisinde en fazla 1-2 defa büyük abdest ihtiyacı için gitmekte fakat çok defa idarara çıkabilmektedir. Dahası, idrar atımı, alınan suya yaklaşık pararlel olarak hem miktar olarak fazla olabilmekte hem de atılan idrarın içerisinde vücuttan uzaklaştırılması gereken maddelerin varlığı yani saf su olmaması ve dansitesi kilo vermede daha fazla veya esaslı olarak etkili olmakta.
evet bu minvalde bir paragraf okumuştum yabancı dil sınavında, sanıyorum 2015 lerde felandı.

not: kullandığınız bir ilaç varsa veya rutin beslenme alışklanlığınızda değişiklik yapacaksanız, doktorunuzu bilgilendimeniz ve gerekli ise görüşünü almanızı öneririm. Sağlık değerlidir.