Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kollarımın Kısalığı nedeniyle engelli raporu alabilir miyim?

kardelen1975

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Benim her iki kolumda bedenime göre kısa.
Hiç engelli raporu almadım. 40 yaşındayım. ÇAlışıyorum. Şimdi kollarımın kısalığından dolayı engelli raporu alabilirmişim.
% kaç alırım. Başka rahatsızlık varmı bilmiyorum. Baltazar sistemine göre rapor almak için baş vurdum.
Alacağım rapor benim yaşı beklemeden emekli olmamamı sağlarmı?
Bunun için % kaç rapor almam gerekiyor?
Teşekkür ederim.

Merhaba,

Dominant Ekstremite:

1-hafif Kişietkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım, günlük aktivitelerinde ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor:% 10
2-hafif Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok:%25
3-Ağır Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor:% 40
4-Ağır: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor:% 60

Non-Dominant Ekstremite:

1-hafif Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım, günlük aktivitelerinde ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor:% 5
2-hafif Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok:%15
3-Ağır Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor:% 30
4-Ağır: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor:% 45

Ve emeklilik şartları;

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Üst Alt