Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nakil sonrası oluşan AVN'den %89 oranlı raporla araç alımı..?

ezaman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

5 Yıldır böbek sorunlarımdan sonra Gecen sene nakil oldum . Hastalığım sürece iki bağacağımda da AVN var . Nakil olduktan sonra Durum ve derece bildirim raporu aldım . Bu raporumun oranı Yüzde 89 ,

Sorularım için yardım beklıyorum ,

I. Raporda ÖTV için ''Değerlendirilmedi '' yazıyor . Bu şekilde ÖTV muaf olabilir miyim ?

II. Bu rapor ile yeni engelimi kullanarak ehliyet alabilir miyim ? Bu ehliyet alma sürecinde benden tekrar Engelli durumu gösterir rapor almamı isterler mi ? Ehliyet alma sürecinde , Ehliyet sağlık raporu ile engelli sağlık raporu farklı mıdır ? Ehliyet sağlık raporunda örneğin '' OTV Muafı' yazıyor , kodları var . Engelli Durum kağıdında yazmıyor . Bu sorun olur mu ?

III.Yeni engelli raporu aldığım zaman , eski Engelli oranım geçersiz olur mu ? Yüzde 89 raporumla vergi indirim alıyorum .

IV. Bir şekilde ÖTV indirim alabilir miyim ?

Teşekkür ederim, Şimdiden cevaplarınız için.

ezaman

Ya rapor oranınız %90 ve üzeri olmalı ya da manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacağınıza dair rapor/ehliyet. Ancak bu durumda araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

Yeni raporunuzdaki oran %80'in altına düşerse evet, bir risktir vergi indirimi ve emeklilik için.

Merhaba arkadaşlar ,

Engelli sağlık kurulu raporum olan yuzde 89 luk oran ile , bugün Ümraniye VD nakil vasıtalar VD. ÖTV bölümüne gittim . Raporumu gösterdim .(Raporumda böbrek nakli 70+60 , Ortopedi ise her iki kalcada AVN yuzde 12 ,toplamda %89) Engelli ehliyetine başvur oradaki kodlara göre ÖTV den muaf olursun dediler. Ayni tertibat olup olmaması yada sadece otomatik vites gibi kodlar.

Şimdi devlet hastanesinden direk randevu aldım, ortepedi doktoruna gideceğim .

Tertibatlı Araça İhtiyacı Yoktur

Engelli Sürücü Raporu için , İl Sağlık Kurulu Komisyonu (İstanbul İsm / 1700) raporuma karar olarak '' Özel Tertibatlı araca ihtiyacı yoktur '' kararı verdiler . Avaskuler Nekros var her iki kalcada ama bunun ağrısı sağ ve sol ayaklarıma vuruyor . Fikri olan var mı acaba , İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün Komisyon kararına nasıl itiraz edebilirim yada itiraz edebilir miyim ?

OturanBoğa

Bülent Bey,
Değerlendirmenin manuel vites üzerinden yapılacağını neye istinaden söylüyorsunuz? Ben Sağlık Bakanlığının herhangi bir mevzuatında bulamadım bu konuyu.

Ndr

Özel bir atıfa gerek yok, manuel vites bir standarttır, o temel alınarak değerlendirme yapılır.

Üst Alt