Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel donanım ibareli H sınıfı ehliyetimle atv veya mtr almak istiyorum..?

dermansızım

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim ehliyetim h sınıfı ve ehliyetimde özel tertibatlı otomobil yazıyor ben atv veya mtr almak istiyorum bu ehliyetle alabilirmiyim. beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler.

[FONT=Calibri]KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
[/FONT]Sürücü Belgelerinin Sınıfları
Madde 75-
[FONT=Calibri]-“H” Sınıfı Sürücü Belgesi (Hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacaklar için),
[/FONT]
Araçların Sürülmesinde Yetki Durumu
Madde 85-
Araçlar; cins veya grubu için geçerli olan sürücü belgeleri ile sürülür.
Ancak bunlardan; A1, F, G, ve H Sınıfı Sürücü Belgeleri ile yalnız kendi sınıflarındaki araçları sürebilir

yönetmelik burda . ayrıyetten bir sınıf ehliyet alamayız . bu yönetmeliğe göre normal motor kullanamayız . illaki tertibatlı motor olması şart . ayrıca ötv kanununa göre bu motoru alırsanız 5 yıl süreyle başka araç alamazsınız . raporunuzda tertibatlı motorsiklet kullanır ifadesi olması lazım . çünkü yukarıda yazdığım yönetmelikte ve kanunun kendisinde sizinde görebileceğiniz gib 75. maddede :''[FONT=Calibri] motosiklet [/FONT][FONT=Calibri]veya[/FONT][FONT=Calibri] otomobil '' ibaresindeki [/FONT][FONT=Calibri]veya [/FONT][FONT=Calibri]kelimesinden dolayı h sınıfı ehliyetle ikisini birden kullanamayız ( kanun dili böyledir , veya kelimesinin anlamı budur ) . raporunuzdaki tertibatlı motorsiklet kullanır ifadesini ehliyetinize yazdırmanız gerekli .

[/FONT]
saygılar

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Henüz bir araç alamadım. Benim ehliyetim (Özel tertibatlı otomobil) ibareli demek ki atv'den umudu kestik :)

niye umudu kesiyorsun ? gideceksin hastahaneye yeniden rapor çıkartacaksın . raporda h sınıfı ehliyet alır - özel tertibatlı araç ve motorsiklet kullanır ibaresi olacak . bu raporla sürücü kursuna gideceksin . sadece direksiyon sınavına gireceksin . sertifikanı aldıktan sonra emniyete gidip ehliyetine özel tertibatlı araç ve motorsiklet kullanır ibaresini yazdıracaksın . oldu bitti .

belki şimdi olmasa bile ilerde lazım olabilir . saygılar

Üst Alt