Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Safra kesesi yokluğu için hangi oranda rapor verilir?

msv

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sitenize yeni üye oldum, burdan herkesi selamlıyorum... sizlere 2 sorum olacak
1) dün doktora gittim ve 16/12/2010 tarih ve 27787 sayılı resmi gazete yayımlanan yönetmelik kapsamında, Safra kesesi yokluğu için bir özür oranı mevcut olmadığını söylediler...
2) FVC, FEV1, FEV1/ FVC % oranlarına göre, Az etkilenme, orta derece etkilenme nasıl belirlenir... benim değerlerim FVC:3,11, FEV1:2,09, FEV1/ FVC %:67,4

şimdiden sorduğum sorulara cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Safra kesesi yokluğu için oran verilmiyor. Eski cetvelde verilen oran % 5 di..

Cetvelde şöyle bir açıklama var:

"Solunum Fonksiyon TestleriGöğüs Hastalıkları Uzmanı veya SFT Teknisyeni tarafından yapılır ve sorumluGöğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından yorumlanarak onaylanır, rapor içeriğineFVC, FEV1, FEV1/ FVC % oranları yazılır." yani uzman kişilerin belirleyebileceği bir şey bu. Biz bilemeyiz..

Konunun uzmanı olan kişiler, hastalıktan etkilenme derecesini belirledikten sonra, mesela az etkilenme var, orta derecede veya ağır o zaman cetvele göre alınabilecek oranlar aşağıdaki gibi olur;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

ilginiz için teşekkür ederim...

Üst Alt