Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımda güçsüzlük var. H sınıfı ehliyet ve araba alabilir miyim?

veysel21

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bülent abi benim H ehliyeti alma durumum varmi?c5-c6 kırığı sag ayakta güçsüzlük rahat yürüyorum geziyorum ama güç kaybı çok olduğu için yürüme bozukluğu var.normal araba kullanabiliyorum ama beni çok zorluyor o yüzden kullanmak istemiyorum bana engelli arabası şart h ehliyeti alabilirmiyim?

Teşekürler

Ben hastaneye H sınıfı ehliyet için başvuru yaptım onu alırsam özel donanımlı araç hakkım oluyor mu?

Raporunuzda özel donanım ibareside olması gerekiyor.

Ben başvuruda sadece H sınıfı ehliyet almak için başvuru yaptım özel donanımlı arabayı doktorlarmi ekleyecek?

"özel donanım" ibaresini heyet rapora ekleyecektir.

%46 ortopedik engelli raporum var H sınıfı ehliyet için başvurdum doktorlar 6 ay sonra tekrar heyete girmemi uygun buldular ne olacak şimdi anlamadım ? ?

trafik kazasında c5 c6 kırılmasından sağ ayağımı kallanmaktan zorlanıyorum kazadan 7 ay sonra %46 süresiz ortopedik engelli raporu aldım kazanın üzerinden 13 ay geçtikten sonra H ehliyeti için başvurdum doktorlar bana bu gibi hastalarda iyileşme durumu olduğu için 6 ay sonra tekrar heyette girmemi söylediler .bu saçmalık değil mi ? 6 aysonra verirlermi?

h ehliyeti ve özel donanimli araç kullanabilir diye rapor aldim ama %20 oran verdiler normalde benim %46 ortopedik raporum var şimdi ne olacak ?

verdiğin bilgilere bakılırsa;
%20 işgücü kaybı raporu
%46 ortopedik engelli raporudur..

Yanı ikisi birbirinden farklıdır. Daha çok İşgücü kaybı raporunuza bakarlar:

Yeni rapor eski raporu hükümsüz kılmaz. Yeni raporla araç/ehliyet işlemlerini görün, bunu ndışındaki haklardan yararlanmak için de eski raporu kullanın.

Üst Alt