Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayağımdan engelliyim. H sınıfı ehliyet alırsam diğer araçları kullanamaz mıyım?

Ahmettosun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba sağ ayak bileğimde dondurulma operasyonu geçirdim 90 derece sabitlendi doktorumun demesine göre engelli aracı alabiliyormuşum bunun için cerrahpaşaya başvurdum bana verilen bilgi şuan b sınıfı ehliyetim h sınıfı olacakmış ondan sonra araç talep edebiliyormuşum asıl sorum benim biri ticari diğeri binek 2 aracım zaten var şimdi ben bu aracıda alırsam sadece onumu kullanacağım ve benden başkası kullanabilecek mi sadece onu kullanırsam diğer araçlarım ne olacak ? Şimdiden teşekkürler

Sadece donanımlı araçları kullanabilirsiniz, sizin aracınızıda aynı engele sahip olup H sınıfı ehliyeti olan kişiler dışında kimse kullanamaz...

ayrıca ticari araçta kullanamazsınız b ve ticari ehliyetiniz iptal olur

selamlar benimde arkadaşlar ömür boyu sürekli %47 lik raporum var bunun %8 sağ ayak bileğimdeki kısıtlılık nedeniyle ben bu raporla h sınıfı ehliyet için başvurup sonrada araç için başvurabiliyormuyum..tşk ler

ozi09, evet alabilirsiniz. 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi olmalı raporunuzda, yoksa yeniden rapor almalısınız, o raporla H sınıfı ehliyet aldıktan sonra aracı alırsınız.
dikkat etmeniz gereken sürücü kursuyla rapor alacağınız il aynı olmalı,
bir de, raporu aldıktan sonra 1 yıliçerisinde ehliyet işlemlerini tamamlamalısınız...

kkelebekk tşk ederim yanıtın için o zaman bi soru daha şimdi benim raporum 3 branştan alınmış bir rapor tüm raporumu yeniden almalıyım yoksa sadece ortopediden alacağım raporla h sınıfla araç kullanır yada otomatık araç kullanır yazması yeterlimi yane %8 lik bir rapor bu konuda yardımcımı yoksa %40 üstüne çıkan raporda ortopedidemi olmalı? analatabildimmi

merhabalar..yok sadece araç için ortepediden %8 oranımı araç için alacağım raporda yazdırmam yeterlimi yoksa diğer hastalıklardandamı kontrolden geçmem gerekiyor. otomatik araç yada h sınıfı ehliyet için. çünkü ömür boyu geçerli %47 lik raporum var bunun %8 ortepedi..

Sadece hareket kısıtlılığına dair tanı ve ibare olması yeterli.

Üst Alt