Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağım diz üstü ampute. Bağkur ya da SSK'dan emeklilik mümkün mü?

ben bir türlü o forma maaş bilgilerini yazmayı başaramadım

1- Emekli olunan kurum:
2- İlk sigortalı olunan yıl:
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl:
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi:
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:
7- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi):(acem)
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:(acem)
10- Aylık Bağlama Oranı:(acem)
11- SGK aylık bağlama kararındaki ortalama (acem)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Acem kopyala yapıştır.Forma;her satıra bilgleri sırayla ekle....
Bu form Oturan boğanın bilgilendirme yazısından hemen sonra....

Artık malulen emeklilik için birden fazla hastalığın/sakatlığın yarattığı işgücü kaybının toplamı kriteri kullanılmıyor. Yani, "A hastalık + B sakatlık > ` = malulen emeklilik" olamıyor. Artık hastalığın/sakatlığın bir tanesi ` ve üzerinde işgücü kaybına yol açmış olmalı ki, malulen emeklilik mümkün olsun.
Yani, ampütasyonun ya da prikolojik rahatsızlığınızın biri ` işgücü kaybına yol açmıyorsa, malulen emekliliğiniz mümkün değil.

Son 7 yıllık prim ödeme sürenizde en çok hangi kuruma prim ödemişseniz, oradan emekli olacaksınız. Bu durumda Bağ-Kur'dan erken emeklilik hakkınız var. Emeklilik için başvurduğunuzda kurum sizi hastaneye sevk edecek. Alacağınız işgücü kaybı oranına göre şu şartlardan biri ile emekli olacaksınız:

Çalışma Gücünde Kayıp Oranı ` ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı P – Y arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-I arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün

Konuyu tam inceleyemedim ama bu durumda Baltazar formülü ne işe yarıyor eğer tek hastalık geçerliyse Sayın Oturan Boğa ?

Üst Alt