Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağımda aksama var. B sınıfı ehliyetim mevcut. Araç ve ehliyet alımı..?

anilbet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar, bilginize, ilginize, teşekkür ediyorum.Şu konularda aydınlanmak istiyorum.Yardımcı olursanız müteşekkir kalacağım.
1- Çift taraflı doğuştan kalça çıkığım var ve sağ bacakta %20 incelme, 3 cm kısalık var.Hafif sekerek yürüyorum.
2- Normal otomatik vites aracım var, kullanıyorum , lakin zorlanıyorum.B sınıfı ehliyetim var ne yapmalıyım?
3-Öğretmenim, alacağım sağlık kurulu raporunun memuriyetimle alakalı nasıl bir etkisi olur?
4-ÖTV indirimli araç alabilir miyim?
5-Engelli raporunun avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Tekrar teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
anilbet

Rapor alıp emniyete giderek ehliyetinize araç kullanırken ne tür şartlara uymanız gerektiğine dair kod ekleteceksiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...cinde-ve-b-sinifi-ehliyetle-degistirecek.html

Alacağınız raporun memuriyetinize hiç bir etkisi olmayacak

"Özel donanımlı araç kullanır" ibareli rapor alırsanız, evet, araç alımında da ötv-mtv indiriminden yararlanabilirsiniz.

Eğer sakatlık oranı cetve'line göre % 40 ve üzeri rapor alırsanız, engelli statüsüne geçip emeklilk vb. haklardan yararlanabilirsiniz

Üst Alt