Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ gözüm görmüyor, sol gözüm ileri derece miyop. %20 rapor verilmesi normal mi?

faruk cengiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim aldığım rapor normalmi 0/20 sağ gözüm kör oldum sol gözle gözlüksüz hiç göremiyom sayılır 8.30 uzağı göremiyom

Oran düşük verilmiş bence. Bir göz tümden körse sadece onun için %20-25 verilir zaten. Ama diğer göz için gözlük kullanarak görme iyileştirilebiliyorsa, rapor oranını düşük veriyorlar. Sakatlık oranı cetveli'ni bir inceleyin dilerseniz.

benim size yazdığım rapora 5 yıl oluyo abi günümüz tarihinde yani 2015 te heyete girsem değişen bişe olurmu rapor oranında...
bide söle bi sorum var düşük raporda lasam h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi bulunuyo onunla ötv indiriminden yararlana bilirimiyim

Bir gözün tamamen kaybında %32 oran veriliyor, diğer gözünüzün durumunu bilemem, gözlükle düzelen durumlar kayıp değil kusurdur ve genelde oran verilmez.
Hayır siz ötv muafiyetinden faydalanamazsınız. Engel ortopedi dışında ise oranın en az %90 olması gerekmektedir.

ufukalp abim sağ gözüm protez sol göz baya yüksek derece düzelek gibi değil... bide yaklaşık 6 aydır nefes darlığı için raporlu ilaç kullanıyorum bu şekilde rapor oranı sizce ne olur?..

Ötv muafiyeti için size %90 ve üzeri oran gerekmektedir.
Bahsettiğiniz durumlar için ise bu oran kesinlikle mümkün değildir.

Üst Alt