Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sedef hastalığım var. Askerlik durumum ne olur?

sigmosporin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, bana 13.01 - Psoriasis,Vitiligo(L80)(L40) tanısı konuldu. Saçımda seberoik dermatit ile karışmış Sedef var. Alnıma kulak arkalarına, enseme kadar yoğun bir yayılım söz konusu ayrıca burun kenarlarında, kaşlarda ve sakalda da ayrıca tutulum var.
2 ay güçlü ilaçlarla(kortizonlu) tedavi gördüm ama ilaçlar bitince tekrar eski haline hızla eski dönmeye başladı. Vücudumda da sırtımın yarısı, kalçamın neredeyse tamamı bir dizimin tamamı sedef lezyonları.
Ve şimdilik 6 aylık raporlu Siklosporin gibi ağır ilaç kullanmak zorundayım muhtemelen o raporda 6 ay ile sınırlı kalmaz uzar.

Askere gitme durumum nedir? BSA hesabına göre 15 avuç içi dolusu lezyon var diğer dağınık lezyonlarda 2 avuç sayılabilir. Sizce askerlikten muaf olur muyum? Devlet hastanesi doktoru lezyonları kontrol etmeden sen askere gidersin dedi ama ben buna inanmıyorum

Üst Alt