Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palsi hastalığı için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

sea

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar:4 yasında metobolizma rahatsızlıgı olan bir kızım var.psıkaytri % 70 metobolizma % 40 oran verdi.toplamda % 82 özür raporumuz var.gecen hafta kızıma serebral palsi tanısı konuldu.suan yuruyemiyor ve konusamıyor.bunun icin ne kadar oran verırler.konu hakkında bılgı sahıbı arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.SAYGILAIMLA...

Toplamda % 90 üzerinde rapor verilecektir diye düşünüyorum. Atrıca, "ağır özürlü" ibaresi de eklenir.

% 81 falan gelir baya ileri sanırım bendede aynı rahatsızlık var ama sadece bacaklarımda yürüyüşümde var görünüş olarak kötü yürüyorum ama dışardan bakıldığında benim hiç birşeyim yok diye görüyolar ve hakkımı vermiyolar .

size bu tabloya göre oran vermişler sanırım

blo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal
kord lezyonlarına eşlik eden)
Ayakta Durabilme, Yürüme Ve Hareket Bozuklukları
Özür Oranı
1-Hafif -Ayağa kalkabiliyor
-Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor
20
2-Hafif
Orta
-Ayağa kalkabiliyor
-Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı
40
3-Ağır
Orta
-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
-Yardım olmaksızın yürüyemiyor
60
4-Ağır -Yardım, mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor
80

Üst Alt