Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı olmadan önce böbrek nakli ve Emeklilik..?

OttoEmpire

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Böbrek nakiliyle ilgili emeklilik için bir çok konu ve yazı okudum. Ancak kafamda net bir cevap oluşmadı.

Simdi ben 22 yaşındayım ve 3.5-4 sene önce kronik böbrek yetmezligi gelişti. Nakil olmadan önce engelli raporu çıkardım. (20.07.2011)

Göz : 48
Diyalize girmemden dolayi : 90

Tüm vücut fonksiyon kaybı : 95
Rapor süresi : sürekli
Su anda nakilliyim nakil tarihim 23 aralık 2011

İlk sigorta girişim : 19 eylül 2013

07.10.2013 tarihinde engelli vergi indirimine başvurdum ve yüzde 95 iş kaybı ile bu gun onaylanip geldi.

Buna göre aklimdaki sorular söyle ;

Nakilden önce cikardigim raporu tekrar cikarmam gerekir mi ? (Rapor süresi sürekli)

Sigorta giriş tarihime gore kac yıl calismam gerek malulen emekli olmam için?

Ekpss ye basvurdugumda nakilden once aldigim rapor sen nakil olmussun deyip tekrar cikart derler mi ?

Simdiden cevaplayan herkese teşekkürler.

Sigorta başlangıcından önce nakil olduğunuz için malulen emekli olamazsınız. şu tabloya göre erken emekli olursunuz. Emekli olurken yeni rapor isterler ama ekpss için isterler mi bilemiyorum..:
2008_sonrasi.PNG

Cevap için teşekkürler. Engelli vergi indirimi de emeklilik için değil mi? O nasıl onaylandi. Neden cifte standart var anlamis değilim.

İşe giriş tarihiniz 1 Ekim 2008'den sonra olduğu için vergi indirimi alma şartınız yok, alsanız dahi emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile yeni rapor isterler sizden...

Üst Alt