Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremiteden kısıtlılığım var. Araç almak için ille de özelge mi almalıyım?!

doctor

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben yaklaşık 15 yıldır engelli aracı kullanıyorum sol ayağımda 22cm kısalık ve düşük bilek var ayrıca diz fonksiyonlarıda yok.

15 yılda 3 araba değiştirdim. 2 ay içinde tekrar aracımı değiştireceğim,

5 yıl önce almış olduğum rapor var otomatik vites kullanır raporu ve %40 oran yazıyor. H sınıfı ehliyetim var otomatik vites kullanır yazıyor ehliyette.

Bu durumda bende bizzat vergi dairesine başvurup sonucumu beklemeliyim yoksa eskisi gibi bayi halledebilir mi? Bayi hallederse 2-3 ay sonra vergi cezası gelir mi?

Sol ayak olmanız sebebiyle, mevzutta açık hükümler var. H ehliyeti de geçerliliğini yitirmediyse kullanabilirsiniz diye biliyorum. Ama hergün bir uygulama değişiyor. Benim normal ehliyetim vardı, bana yeni ehliyet al demişlerdi. Size de H ehliyeti yenile diyebilirler en kötü ihtimal.

Bayiler bu konuda uzman. Seçtiğiniz aracın bayisi ile bir görüşün. H ehliyeti kullanırız derlerse, sıkıntı olmaz.

Niye vergi borçu çıkarsınlar onu anlamadım?

Üst Alt