Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak diz altı ampute, Tip 1 diabet, hipertansiyon ve kolestrol hastasıyım. Rapor?

kamayari

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aynı konu varsa özür dilerim çok araştıramadım birazda sciliyetim var.
Heyete gireceğim;
Sol ayak diz altı ampute, protez kullanıyorum
Tip 1 diyabet hastasıyım
Hipertansiyon hastasıyım
Kolestrol hastasıyım
Dişlerim protez
% kaç oranında rapor alırım?

dişlerden alamassın kollesteroldende vermiyorlar kolay kolay ama tansiyondan 10 puan alırsın (raporlu tansiyon ilacın varsa) diğerlerinide dr lar bilir ama 40 ı geçersin sanırım

-Diz altı
Proksimal [Üste/Dize yakın]: %43
Orta ve distal [Alta/Ayağa yakın]: %40

şeker:
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Hipertansiyon % 10
Kolestrol için % 10 alan da var, alamayanda...
Diş protezi için verirler mi bilemiyorum...

nasıl? zaten % 40 sadece tip1 diyabet değil mi?

bu durumda % 90 ı geçiyorum, sanırım öyle mi?

%100 ü geçen oran var mı?

e peki toplamda kaç olur kelebek hanım? Bir formül vardı nasıl hesaplanır

Diz protezi ve kolestrolu saymayalım. Diğer oranları siz sıralarsanız ben hesabını yapayım.

diz protezini neden saymıyoruz? % 43 protez
% 40 diyabet
%10 tansiyon

Çünkü dişlerle ilgili sadece şuna rastlayabildim 'Travma, tümör veya ameliyat sonrası en az bir alveoler arktaki bütün kalıcı dişlerin kaybı % 17 '
Bu oranı ya da başka bir oran verebilirler mi bilemiyorum, Sedat arkadaşımız da zor verildiğini söylemiş. Birşey diyemiyorum bu konuda.

% 69 yapar yukarıdaki oranların toplamı.

kolestrol ve dişler için alınabilirse max kaç olur ?

Bu küçük oranlar etkilemez pek, çok yüksek bir oran verilmesi gerekiyor ki % 90'ı geçebilesiniz. yani 10-17 olsa en fazla 70 lerde kalırsınız. Diş protezi için veriliyor mu, veriliyorsa en fazla ne kadar veriliyor bu konuda deneyimi olan arkadaşlar bilgi verirse yeniden hesaplayalım.

Üst Alt