Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kulak çok ileri sağ kulak ileri derece işitme kaybı için tavsiye ettiğiniz işitme cihaz var mı?

gokhankarakas

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
5
benim işitme cihazım Widex moment 330 bazı ortamlarda zorlanıyorum arabada kafede ne yapmam lazım
sol kulak çok ileri sağ kulak ileri derece.
istediğim gibi olmuyor benim istediğim konuşmayı iyi duymak gürültülü ortamda bile

İki senedir Widex Moment 330 kullanıyorum, ancak bazı ortamlarda cihazdan memnun değilim. Bu yüzden Oticon’a geçmeyi düşünüyorum. Kullananların veya bilgisi olanların fikirlerini almak isterim, sizce geçmeye değer mi?

Ekstra mikrofon kullanmak işe yarayabilir diğer markalardaki isimlerini bilmediğim için phonakdan örnek vermek gerekirse Roger yada partner mic gibi. Normalde herkese phonak tavsiye ederim ancak yeni cihazlarındaki gürültülü ortam performansı maalesef beni de tatmin etmiyor. Bir ihitimal bu durum yeni mikrofon yapılarından kaynaklı olabilir. Açıkcası ucuz şeyler olsa yada elimde bozuk cihazlar vs olsa mikrofonlarını değiştirip denemek isterdim. Sebep mikrofon yapısı ise yeni bütün cihazlarda aynı olduğu için diğer markalara geçmeniz de anlam ifade etmez büyük olasılıkla. Yapay zeka ile bunu sözde daha iyi yaptığını iddia eden marka modeller var ama genelde ric tarzı cihaz onlar. Bte olarak Beltone markasında merak ettiğim bir model görmüştüm ama isimlendirmesini çok karıştırmışlar Türkiye de başka global başka gibi o yüzden tam adını hatırlayamıyorum ama Beltone Bosst ulta / plus / max gibi cihazları araştırıp uygun görürseniz deneyebilirsiniz maxtone firması satıyor. Gürültüyü daha iyi bastırdığını iddia eden tanıtım videoları vardı ve örnek sesler sunuyordu yine cihaz üzerinde bulunan filtrelerde buna bir nebze katkı sağlayabilir aslında. Eskiden bu durum phonaklarda vardı ama yeni cihazlarında yok. Resoundun bazı yeni modellerinde var ama Türkiye ye getirmiyorlar tabi filte mantığını yakından görmediğim için büyük ihtimalle phonakda ki gibi olmaz ama yine de toz kir vb durumlar için filtre olması her zaman bir avantaj olsa da bunu yapan firma maalesef ya yok ya modeller Türkiye ye çok geç geliyor.

Üst Alt