Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol üst ekstremitede kısıtlılık var. H sınıfı sürücü belgem var. Araç alımı..?

Red_Night

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar forumda epeyce bi araştırma yaptım ve kafam allak bullak oldu. 2002 yılında H sınıfı sürücü belgesi aldım. Sol kolumda kısalık ve 2 parmak eksiklik var. Daha önce 3 sefer araç alıp sattım. yaklaşık 6 senedir aracım yok. Şuan ikinci el normal bi araç almak istiyorum ve aracımı 1. derece yakınlarımın da kullanmasını istiyorum. yapmam gereken işlemler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
1- Öncelikle ehliyetimi değiştirmek zorunda mıyım?
2- Aracı satınalmadan rapor almak zorunda mıyım?
3- Aracı alıp tertibatını yaptırmadan tse ye mi başvuracağım?
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Red_Night

Ehliyetinizde özel donanım ibaresi mi var Otomatik vites ibaresi mi?

Ama öyle ya da böyle aracınızı 3. derece yakınlarınız kullanabilir. Bunun için -gerekliyse- TSE'den belge almanız yeterli olacak

Sayın OturanBoğa
Hocam Ehliyetim eski tip yani H sınıfı ve üzerinde hiç bir ibare yok. Şimdi ehliyetimi değiştirmeli miyim?

Red_Night

Evet, ehliyeti değiştirmelisiniz: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet

Ayrıca "özel donanımlı araç kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporu da çıkarttırmalısınız: detaylı bilgi burada

Üst Alt