Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olanlar önceden aldıkları ehliyeti değiştirmek zorunda mı?

LaiLa

Aktif Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Askerde mayın patlaması sonucu sol bacaktan engelli olan arkadaşım vergi indirimi için rapor almayı düşünüyor
sağlıklı iken aldığı ehliyetini de değiştirmesi gerekiyor mu? şu an kullanıyor o ehliyetini (h) sınıfı olması mı gerekiyor yada hiç dokunmasın mı?

özellikle oturanboğa'nın bilgisi olan diğer arkadaşların görüşlerini almak istiyoruz..:)

teşekkürler..

sonradan engelli olan birisi olarak,daha önce b sınıfı ehliyetle araç kullanıyordum..ancak daha h sınıfına dönmek zorunda kaldım..
arkadaşınızda, yasal olarak oluşan engel sebebiyle değiştirmesi gerekir.

Herhangi bir ( F sınıfı Sürücü belgeleri hariç) sürücü belgesine sahip olup, daha sonradan vücüdunda özür oluşan kişiler. Herhangi bir sınava tabi tutulmadan Devlet Hastanelerinden alacakları yeni bir H sınıfı sürücü olur raporu ile Emniyet Trafik Şube Müdürlüklerine müracat edip, eski sürücü belgesini iade ettikten sonra H sınıfı ehliyet alabilirler.

yasal olarak bildirmek ve ehliyetini değiştirmek zorunda diye biliyorum. kontrollerde sorun çıkartabilirler.

Eskiden B sınıfı sürücü belgesi olanlar sakatlandıklarında sadece bir rapor verip H sınıfına dönüştürebiliyorlardı ehliyetlerini. Ama artık bu mümkün değil. Rapor alacaklar, sürücü kursuna yazılacaklar, sadece direksiyon sınavına girip H sınıfı sürücü belgesi almaya hak kazanacaklar...

B sınıfı olup da H sınıfı sevdalısı olan kişiler için: http://www.engelliler.biz/forum/oze...snali-otomobil-alabilir-miyim.html#post509875

Sanıyorum kafasındaki soru işaretleri kalmıştır arkadaşımızın,teşekkür ederiz verdiğiniz bilgiler için..:)

sonunda sorumun cevabını buldum :) yani değişmesi gerekiyor b sınıfı ehliyeti olanlar h sınıfına geçmeli

2009da B sınıfı ehliyeti aldım 2013te engelli oldum ehliyetimi değiştirmek engelli ibaresi ekletmek zorundamıyım yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim. OturanBoğa ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurmusunuz..?

....?

Son düzenleme:
Üst Alt