Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş göremezlik maaşı alıyorum. Ne zaman emekli olabilirim?

neoplis

Üye
Konular
83
Reaksiyonlar
127
[FONT=sans-serif]10 yıldır ''Sürekli iş göremezlik'' parası alıyorum aynı zamanda 9 yıldır sigortalı çalışıyorum ne zaman ''emekli'' olabilirim ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]1) ilk işe giriş tarihim : 20.11.2006 (özel sektör)[/FONT]

[FONT=sans-serif]2) iş kazası geçirdigim tarih : 09.07.2007 [/FONT]

[FONT=sans-serif]3) Sürekli iş göremezlik maaşı başlama tarihi : 10.10.2007[/FONT]

[FONT=sans-serif]4) Sürekli iş göremezlik aylıgı baglanma oranı : 70.00 yazıyor[/FONT]

[FONT=sans-serif]5) İş kazasından sonra % 40 RAPOR alıp kamuda işe başladım tarih : 09.08.2008[/FONT]

[FONT=sans-serif]6) Toplam sigortalı oldugum yıl şuan : 11 yıl oldu.[/FONT]

[FONT=sans-serif]7) Kamuda çalışmaya başladıktan sonra engelli emeklisi olmak için %47 oranla 3.derece sakatlık indirimi de aldım [/FONT]

[FONT=sans-serif]ARKADAŞLAR GEREKLİ BİLGİLERİ MADDE MADDE YAZDIM BUNA GÖRE SORULARIM ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]1) Şuan Sürekli iş göremezlik maaşı alan birisi olarak emekli olma hakkım var mı ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]2) Sürekli iş göremezlik aylık baglanma oranı % 70 diyor ama raporumda % 47 özürlü yazıyor ![/FONT]

[FONT=sans-serif]3) Emekli olursam Sürekli iş göremezlik maaşımın düşecegini biliyorum. Peki ne kadar emekli maaşı baglanır acaba şuan maaşım 2500 tl[/FONT]

neoplis

1- Evet, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

20.11.2006 + 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 prime tabisiniz. Yani 20.11.2024 yılında emeklilik hak ediliyor.

2- Bu konu ilgisiz.

3- İki maaş hak edildiğinde çok olanın tamamı, az olanın yarısı bağlanır. Ne kadar maaş bağlanacağını bilemiyorum. Hesaplama siteleri iş görecektir

Üst Alt