Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm protez ve tansiyon hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Sol gözüm protez ve yüksek tansiyondan dolayı antihipertansif ilacım (hipersar 20 mg) var. ayrıca bu ilacımla ilgili 1 yıllık rapor çıkardım.
Bunlardan toplamda ne kadar özür oranı sahibi olabilirim ?

Sınava başvurmak istiyorum bu sene önlisanstan mezun olacağım.
Rapor için hastanenin hangi kısmına başvurmam gerekiyor ?
Hangi doktorları dolaşmam gerekiyor ?
Raporumda özür oranı eksik çıkarsa psikiyatriden alabilir miyim ?
Bu konuda çok bilgisizim lütfen yardım edin.

İlk yapmanız gereken yetkili hastahanelerden birinin sağlık kuruluna başvurmak, size bağlı oldukları polikliniklere yönlendireceklerdir: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

Gözden % 32, tansiyondan % 10 oran verilir. Toplamı % 39 olur yani sınırda kalırsınız. Psikiyatriden de oran alma ihtimaliniz var tabii.. aşağıdaki tabloya göre oran verilir..

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Not: Bu tablodan raporunuza oran eklenirse raporunuz 1 yıl süreli olur. 1 yılın sonunda raporunuzu yenilemeniz gerekir..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Sonucu bizimle paylaşın lütfen..

peki yenileme sonucunda psikiyitariden aynı oranda rapor alamazsam memurluğum iptal mi olur.

is degistirmedigin surece raporun yenilemene gerek duymazsin

Raporum düşürüldü ama memuriyetim düşürülmeyecek değilmi ?
peki memuriyette yükselmemde bir engel teşkil eder mi ?

Üst Alt