Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözün komple görmemesi halinde engelli sayılacak rapor veriliyor mu?

Nazen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tek gözün komple görmemesi halinde engelli sayılacak rapor veriliyor mu?

Bilgisi olan var mı acaba

sadece tümörden dolayı gözün alınmasıyla %42 alabilirsin. onun dışında tek göz en fazla %32

Peki bu %32 lik sağlık raporu bi işe yarıyor mu

Hayır yaramaz ancak başka bir sağlık propleminiz varsa onuda ekletirseniz %47 gibi oran alırsanız baltazart tan %42 felan gelir ozaman engeli haklarından yararlanırsınız

tek gözün tamamen görmemesine alacağınız oran %32 dir
benim sol gözüm tamamen görmüyor ve ilave olarak diyabet ve hipertansiyon rahatsızlıklarımla birlikle %51 oran aldım. sizde raporunuzu eğer başka rahatsızlığınız varsa engellilik oranı olan %40 veya üzerinden çıkarabilirsiniz.
saygılarımla

Teşekkür ederm hepinize arkadaşlar. Uygulamayı çok saçma buldum % 40 çıkmak için ikinci hastalığımın olması mı gerekiyor sonuçta tek organım yok bu konuda bi düzenleme yapılması gerekir.Bimer e sağlık bakan lığına yazmak lazım 😔

Bu ülkede pek mantık aramamak lazım kolu bacağı olmayanlara %40 ın altında rapor verirler. Sağlam adamlara %50 - %60 verirler, Ufak bir rahatsızlığı olanı horgörüp kız vermezler anormal bir toplum ve ona görede toplum düzenleyicisi.

Bende de aynı problem var yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyorum BİMER'e yazdım 3 defa ama hep saçma sapan cevaplar veriliyor. Bu ülkede malesef %40'ın altında engelin varsa ne sakatsın ne de sağlam anyalayacağın hiçbirşey değilsin yaşayan bir ölü muamelesi görüyorsun...

bimere şikayet et kardeşim BİMER e-devlet den de başbakanlık bölümünden de bimer şikayet ede bilirsin

arkadaslar bende hastalikdan dolayi %52 aldim sol hicgörmüyor sag ise %80 görüyor ankaraya yolladim %32 düsürmüsler buyrun buradan yakin derlerya aynen oyle isde 2 sene oldu tekrar yollayacam memurlugu bekliyorum olmazsa emeklilik icin ugrasacam hepinize cok gecmis olsun

bu ankaradaki heyetin ben gözlerine sokuyumde acilsin nasil hesapliyorlar totoslar

benımde sol gozum hiç gormujyor %32 dıger hastalıgımdan dolayı %25 aldım suan %49 rapor var elimde maliyedende onaylı

Üst Alt