Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis tümörü geçiriyorum. Malulen emekli olabilir miyim?

Tekirdağlı1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Bana Testis Tümörü Tanısı Koyuldu.Sağ Testisim Alındı , Radikal Orşiektomi Tanısı Koyuldu, 2 Doz Kemoterapi Tedavisi Uygulanması Doktorum Tarafında Öneriliyor,
Fakat Hizmet Alımı Statüsünde 8 Ay Olarak Milli Eğitim Müdürlüğünde Çalışmaktayım.
25.03.2008'den Beri Sigortalıyım,
1900 İş Günümü Tamamladım,

1-Bu Durumda Malul Sayılabilir miyim?

2-Malul Sayılamazsamda Alacağım Raporla Tedavi Süresince Sözleşmemim 8 Ay Olmasından Ötürü Beni İşten Çıkarabilirler mi?

3-Bu Durumda Engel Raporu Alabilir miyim?

4-Bu Hastalıklar ile İlgili Sosyal Güvenlik Haklarım Nelerdir?

En Kısa Zamanda Cevaplarsanız Sevinirim!

Tekirdağlı

maluliyet cetveli'nde "Testis: Antineoplastik tedaviyi takiben progresif olan veya cerrahi olarak çıkartılamayan rekürrens veya metastatik tümör" malul sayılmayı gerektirecek rahatsızlık olarak geçiyor. Sizin durumunuz buna uygun mu, bilemiyorum. Doktorunuza sorun bence.

1- Malul sayılacağınızı düşünüyorsanız tabii ki bu taleple sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler...

2- Görevinizi yapamaz duruma gelirseniz, evet, tazminat hakkınızı ödemek şartı ile işinize son verebilirler isterlerse.

3- Sakatlık oranı cetveli'ne göre de bence %40 üzeri oran verilme olasılığı yüksek.

4- %40 ve üzeri rapor sizi engelli statüsüne sokar ve bazı haklardan yararlanabilirsiniz: https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt