Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diabet için %40 oranlı rapor alıp engelli haklarından yararlanabilir miyim?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
1
Öncelikle Merhaba konuyu nereye açağımı bilemedim yanlışsa özür dilerim öncelikle...

Şimdi gelelim sorularıma ?

1- Tip1 Diyabet hastasıyım Hab1c 10larda :D:D yüzde 40 verirler mi acaba ? ek olarak ne sayabilirim MİYOPASTİGMAT var Derecesi Miyop:1.75 Astigmat :0.75 felan başkada bi sağlık sorunum yok galiba kıl dönmesi var ama o ameliyatla düzelen birşey galiba korkudan ameliyat olamadım :( )

2-Raporu almak için direk hastaneye gidip danışmadan form mu almam gerek yoksa işkur felan mı öncelik

3-Mühendislik mezunuyum(yeni mezun) kamu, özel sektör gibi yerlerde ayrıcalık var mı ?

4- Maaş veriyorlar mı ?(issiz iken tabi Ekpps ye hazırlanırken)

5- Mezun olunca haliyle sigortada gitti Genel sağlık sigortası yaptırıyımmı sizce ?

6- Raporun bi dezavantajı olur mu ilerde ? (en merak ettiğim konu!)

Aralarından bildiklerinizi cevaplarsanız çok sevinirim Arkadaşlar

muhtemelen % 40 alırsın, sakın vergi dairesine gitme yani o aracıyla başvurma!
çk süründürler bak söylim.. Sen direk hastaneye sağlık kurulu bölümüne başvur,
sana raporu niçin istiyorsun diye sorarlarsa Ücretsiz haklardan yararlnmak için de...
raporunu alınca, istanbul -ankara -izmir'deysen hemen ücretsiz paso kart çıkart
ücretsiz binersin ulaşıma.. bu arada ptt ve bazı bankalar da da engelli öncelikli sıra no da alıyorsun :)

naginni679

1-tip 1 diabetsen ve buda raporlu ise bunun karşılığı %40 tır zaten
2-direk gidersen bazı hastaneler ücret alabiliyor ama sen sosyal yardımlaşmadan sevkli git haklarımdan yararlanmak için de
3-kamudan ekpss ile sınava girersin normal kpssden çok daha rahat atanabilirsin
4-:) bu nasıl soru böyle bişe yok
5-sen yaptırsanda yaptırmasanda zaten sigortan bitince direk gss lisin yaptırmasan en yüksek orandan borçlanırsın mecbur gelir testine git gir ve normal primini öde sonra başın beleya girmesin (maddi olarak naginni679
6-sana avantajları olur neden dezavantajı olsun rahatsızlığın psikolojik olsa olabilir oda özel sektörde olur kamuda pek olmaz

Öncelikle Merhaba; Bende aranıza yeni katıldım. 2007 yılında Nekrozitan pankreatit hastalığı geçirdim. 5 ay hastanede (4 ay yoğun bakım) ve 4 ameliyat oldum. Ek olarak 2011 yılından beri E-10 - E14 sınıfından tip 1 diyabet hastasıyım. Engelli raporu için 21 Ekimde heyete gireceğim. Yeni ilaç raporu için dün tahlil verdim ama sonuçlar ( bana göre) entresan çıktı. Yaklaşık 4 aydır insülin kullanmamaktayım. Sonuçlar şu şekilde:

Glukoz: 397

Tokluk kan şekeri: 390

Kolestrol: 260

Trigliserid:456

HbA1C 5.7

Bu sonuçlara göre beni şaşırtan HbA1C değerlerinin 5.7 çıkması. Tip 1 diyabetli ve insülin kullanmama rağmen bu değerin normal çıkması bana hiç normal gelmedi. Tekrar test yaptırmam gerekir mi?

Ek olarak bu değerler doğrultusunda sanırım %30 alabilirim. Pankreatit ile birlikte bu aradan %40'ı bulur mu?

Diyabetle ilgili önemli bir soru lütfen yardimci olurmusunuz ?

(konuyu mobilden girdigim icin nereye acacağımı bulamadim)

Ben tip 1 diyabet hastasiyim 7 gün önce kusma vs gibi sikayetle hastaneye yattim yogun bakimda felan tuttular simdi gayet iyiyim carsamba gunu is gorusmesine gitcem

SORUMA GELCEK OLURSAK: Ben rapor almak istiyorum hastanedeyken keton +3 dü simdi negatif oldu ben rapor almaya basvursam %30 mu %40 mi verirler hastanede yogun bakimda en az 10 tahlil yapildi onlari baz alirlar mi yoksa yeni test mi yaparlar ? is yeri icin engelli raporu bi dezavantaj yaratir mi ? normal kadroya engelli alinirmi

CEVAPLARSANİZ COK SEVİNİRİM :)

Üst Alt