Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet hasatıyım. Araç alırken ötv-kdv indiriminden yararlanabilir miyim?

weedjrz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba engelli kardeşlerim. Ben 10 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım. ÖTV indiriminden yararlanarak sıfır araç almak istiyorum. Birkaç sorum olacak uzun uzun cevaplarsanız sevinirim.

1) Şeker hastalarına 3 aylık hba1c 8 üzerinde olduğunda %40 engelli raporu veriliyormuş. (Başka bir şeker hastası arkadaşımdan aldığım duyum.) Doğru mudur?
2) %40 engelli raporum ile % kaç ÖTV ve % kaç KDV indirimi alırım?
3) Benim zaten B tipi bir ehliyetim var. Şeker hastalığı araca ek tertibat gerektirmediğinden dolayı benim H tipi ehliyet almam şart mıdır? Almasam da B tipi ehliyetimle araç alımı yapabilir miyim?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Sizin ötv indiriminden faydalanabilmeniz için %90 veya daha üzeri bir rapor almanız gerekir.

Muafiyetten bahsetmiyorum, %40 olduğu halde hiç indirim alamayacak mıyım? :(

Üst Alt