Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet ve epilepsi için hangi oranda rapor verilir?

ayşe-cemile

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 2 aydır tip1 diyabet ve epilepsi hastasıyım.günde 4 kere insülin yapıyorum , ilaç kullanıyorum bir hafta aralıkla 2 kere nöbet geçirdim.ömss ye girebilmek için özürlü raporu almak istiyorum nereye başvurmalıyım?% kaç verirler sizce?teşekkürler.

ayşe hanım malesef kayıtlar çoktan bitti artık 2yıl sonraki kayıtlara kaldı işiniz hastalığınız için geçmiş olsun benim bildiğim tp1 e %40 veriyolar size enyakın devlet hastanesinden raporunuzu çıkara bilirsiniz...

sakatlık oranı cetveli'nde hastalıklarınıza verilebilecek oranlar;

1- Diabetes mellitus:
a- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:%40

Epilepsi (Uygun ve yeterli tedavi altında)

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar:% 5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler:% 15

3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler:
a)Seyrek:% 20
b) Sık:% 40

4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler:% 65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler:% 90

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Not: Verilen oranların hesaplaması balthazard formülü ile yapılır..

şu an tip 1 e komplikasyon yapmamışsa % 30 veriyorlar.

Üst Alt