Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 Diyabet ve huzursuz bacak sendromu için yüzde kaç oran alabilirim?

kamileöveç

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.ben 26 yaşındayım.irregüler tip 1 diabetim hipertansiyonum hipertiroidim kortizol eksikliğim huzursuz bacak sendromum var.özürlülük acaba tahmini yüzde kaç olur.ve bu raporun ne gibi yardımları olur bana.

sakatlık oranı cetveli'ne göre hastalıklarınız için alabileceğiniz oranlar;

Diyabet için;

Diabetes mellitus;

a- Diyet ve oralantidia betiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetesmellitus:% 20
b- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz vehipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
c- Açlık kan şekerisürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Hiper Tansiyon;

Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayankişiler: % 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisivarsa: % 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden ikiveya daha fazlası varsa: % 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatinve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojikdefisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Tiroid hastalıkları için;

a-Guatrlar (Nodüler,diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş:% 0
2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.):% 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler)% 40
b- Kretinizm:% 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu:% 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar:% 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz):% 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler)% 0

Huzursuz Bacak Sendromu için;

Uykuda hareket bozuklukları (Huzursuz bacak sendromu. uykuda periyodik hareket bozukluğu, uyku ile ilişkili bacak krampları, bruksizm, uykuda ritmik hareket bozukluğu:% 10

Hastalıklarınız için verilen oranlar Balthazard Formülü ile hesaplanarak belirlenir..

% 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz yararlanabileceğiniz haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt