Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total kalça protezi ameliyatı oldum. Araç alımında ÖTV indiriminden yararlanabilir..?

ulusilyas

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamlar

ben 52 yaşında emekliyim.
Düşme sonuçunda femur kemigin uç kısmı kırılmak sureti ile total orotez (kalçadaki topuz degiştirilerek) takildı yaklaşık 1 ay oldu tedavim devam ediyor. ozel sigortam oldugu için benden özurlu raporu istediler bende ozurlu raporu % 25 olarak aldım .
tedavim devam ediyor yuriteçle geziyorum. ayakta fazla duramıyorum.

otv kdv araç alabilr miyim
e sınıfı ehliyetim var tedaviden sonra raporiçin muracat edeyim % kaç rapor almam gerekecek

bir de ben emekliyim 3 çocuk babasıyım vergi indirimim olur mu

selamlar bilgilerinizi rica ediyoru.m ilyas

rapordan kaç alacağınız önemli değil H sınıfı için rapor alacaksınız alacağınız raporda engelinize uygun özel tertibatta yazılır

E sınıfı 32 yıllık ehliyetim var h ehliyetine çevirtebilirmiyim yoksa yenidenmi almam gerekecek.

Burada önemli olan şey geçirdiğiniz ameliyatın araba kullanırken bacak/ayak hareketlerinizi nasıl etkilediği. Eğer böylesi bir kısıtlılık yoksa, araç alımında bir avantajınız da olmaz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Not: Özel donanım söz konusu olursa, unutmayın, üzerinde özel donanım bulunmayan hiç bir aracı kullanamaz olacaksınız.

şu anda kalçamda protez var tedavi sureci normal giderse 4 ay en normale donmem 2 yıl.olacagını doktorum soyledi hareketlerim kısıtlı fazla yurudugum zaman ayaklarımda agrılar oluyor durum boyle unuversite hastanesinde raporla ilgili olarak goruştugumde erken oldugunu bana soylediler. Araştırma hastanesinden h ehliyet için muracatmı edeyim.

Yürürkenki kısıtlılığa bakılmaz. Araç kullanırken bir kısıtlılık var mı, o önemli. Sağ ya da sol ayağınızla pedala basamıyor olmalısınız...

Üst Alt