Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit hastalığı nedeniyle malülen emekli olabilir miyim?

Şebboy1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler;1999 yıl girişiliyim;sağlık çalışanıyım;2006 yılında yıllarca gördüğüm ülseratif kolit hastalığı nedeniyle total kollektomi +illeoanal poş amelyatı oldum ;şimdi ise artık çalışma gücüm azaldığından emekli olmak istiyorum;emekli sandığına tabi olduğumdan SGK bununla biz ilgilenmiyoruz ;çalıştığınız kuruma başvuracaksınız dedi.engel bildirim raporunu alırsam erken emekli olma şansım varmı;yoksa engel bildirim raporu malulen emeklilik için yeterlimi;hangisinin daha avantajlı olduğunu ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.birde bu hastalık için oran nedir;yüzde kaç oran emeklilik için gereklidir;bilgi verirseniz sevinirim

Şebboy

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız kurumunuza. Sizi hastaneye sevk ederler. Üniversite hastanesinden sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor aldığınızda emekliliğiniz onaylanacaktır. Kriterler şu şekilde belirlenmiştir:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Üst Alt