Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Unipolar depresyon (F32, F34, F38, F39) ile rapor oranı ne olur?

albi

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
3
Unipolar Depresyon(F32-F34)( F38-F39) tanım var %40 rapor alabilmem mümkün mü ? Doktor istersen hastaneye yatıralım seni dedi ben kabul etmedim. Rapor almak için ille hastanede yatmak intihar girişiminde bulunmak mı gerekiyor ? Bu rakamlar ne anlama geliyor ?

@albi, Merhaba dostum, tanilarin numaralarını tam hatırlamıyorum ama atipik psikoz veya bipolar durumu var bendede. Yaklaşık 13 yıldır. 2021 de engelli raporuna başvurmuştum. 2022 yılında 2 yıllık çıktı. Süresi bitmişti tekrar başvurdum 2024 de tekrar bir 2 yıl daha çıktı. Her ikisinde de oran yüzde 40. Bu rahatsızlığimdan dolayı ben de hiç hastanede yatmak istemedim, yatmadım. Rapor için onların takibinde olman gerekiyor en az 3 ay hangi hastaneye başvuracaksan.

Önceden özele gittim yıllardır şimdi 7 8 aydır takipteyim devlet hastanesinde

@albi , Ben 2019da rapor alana kadar depresyondan bile rapor (puan) alınabildiğini bilmiyordum. Bilseydim daha önce tedaviye başlar, sonra da raporumu alırdım. Normalde fiili olarak taa lise yıllarından beri yani belki 25-30 yıldır sık sık üzüntülü, hayata kaygılı, ümitsiz, karamsar, stresli, takıntılıyım. Resmi teşhis olarak 2019. diğer hastalıklarla birlikte oran 40 vermişlerdi ama tedaviyle kısmen düzelen depresyon kısmı % 20 idi süresiz vermişlerdi... ama yenilemek isteyince bende okb de olduğundan ordan 40 verdiler. toplam 55i anca buldu ama bu sefer de 2 yıl süreliye çevirdiler.. bu sefer de ona stres oldum takıntı yaptım. neyse. sana da ilk raporda 40 verirler mi bilemem. Onlara bağlı galiba.

@Boşasaymayirmibirharf,

Benim mi? Yok ilk tanıya depresyon dediler. Başka doktor vardı. Sonra yine başka bi doktor geldi. Bu sefer o okb de var sende demişti. Sonra olay anlattığım gibi sonuçlandı.

Üst Alt